Yunus Emre Enstitüsü ve Karadağ Meclisi Arasında Türkçe Öğretimine İlişkin İş Birliği Protokolü Akdedildi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, 60’ın üzerinde ülkede bulunan 80’den fazla yurt dışı temsilciliği marifetiyle bürokratlara ve misyon şeflerine yönelik Türkçe öğretimi faaliyetleri düzenleyerek Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki diplomatik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik atılımlarına devam ediyor.

Yunus Emre Enstitüsü ve Karadağ Meclisi arasında gerçekleştirilecek iş birliğinin ahdî zemininin oluşturulmasına yönelik iş birliği protokolü akdedildi.

Karadağ Meclisi Genel Sekreteri Aleksandar Klaric ve Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Abdurrahim Türker’in hazır bulunduğu protokol imza törenine T.C. Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan iştirak etti.

TÜRKİYE VE KARADAĞ MECLİSLERİ ARASINDA İLİŞKİLER DAHA DA GÜÇLENECEK

Karadağ Meclisi Genel Sekreteri Klaric, Karadağ Meclisi İdaresi ve Yunus Emre Enstitüsü arasında imzalanan iş birliği protokolünün ikili ilişkileri güçlendirdiğini ifade ederek, iki ülke meclisleri arasındaki ilişkilerin daha güçlü ve yoğun devam edeceğini belirtti.

T.C. Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan, 6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinin ardından Karadağ’ın gösterdiği dayanışma dolayısıyla teşekkürlerini sunarak Karadağ’ın “güvenilir bir dost” olduğunu sözlerine ekledi.

İmzalanan iş birliği protokolü kapsamında Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkçe kursları düzenlenecek.

TÜRKÇE, DÜNYADA YAYGINLAŞIYOR

Yunus Emre Enstitüsü, yüz yüze ve çevrim içi Türkçe kursları, Tercihim Türkçe Projesi, Türkçe Öğretim Portali, videolarla Türkçe öğretimi, yerel kurum ve kuruluşlarla uluslararası alanda yapılan iş birlikleri çerçevesinde günümüze kadar 200’e yakın ülkede milyonlarca kişiyi Türkçe ve Türk kültürüyle tanıştırdı.

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...