Yunus Emre Felsefe Dizisi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Yunus Emre'nin vefatının 700. Yıl dönümünün “UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri” arasına alınması münasebetiyle ve Cumhurbaşkanlığımız tarafından bu yıl ilan edilen “Yunus Emre ve Türkçe Yılı”na ithafen yayımlamış olduğu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Enstitü, kendi çağını aşarak Anadolu insanının ruh dünyasını biçimlendiren Yunus Emre’nin, ilk günkü kadar etkili ve yol gösterici olan düşüncelerini “Yunus Emre Felsefe Dizisi” ile okurlarına sunuyor.

YUNUS EMRE İLE İNSAN DOĞASI, MEDENİYET TASAVVURU, HİKMET AHLÂKI

Yunus Emre Felsefe Dizisi’nde Yunus Emre’nin fikir dünyasına açılmak, dünyaya onun gözüyle bakabilmek ve onun düşüncelerini anlamak için bir farkındalık oluşturmak amaçlandı. “Yunus Emre ve İnsan Doğası”, “Yunus Emre ve Medeniyet Tasavvuru”, “Yunus Emre ve Hikmet Ahlâkı” olmak üzere 3 ciltten oluşan çalışmada; insanın varoluşundan hayatın özüne, dil medeniyet bağından fazilet problemine kadar birçok konu ele alındı.

14 AKADEMİSYEN YAZARLIĞINI YAPTI

Farklı üniversitelerden 14 akademisyenin bölüm yazarlığını yaptığı felsefe dizisinin, Yunus Emre hakkında okumalar yapmak, Yunusça bir dünyaya kapı aralamak isteyen herkese faydalı olmasını diliyoruz.

Diğer Etkinlikler

Romanya’daki Yunus Emre Enstitüleri, Romanya’da Türkçeyi geniş kitlelere tanıtmak adına yürüttüğü faaliyetlerin yanı...

Ukraynalı savaş mağduru yaklaşık bin çocuk, Yunus Emre Enstitüsü tarafından Antalya'nın Kemer...

Yunus Emre Enstitüsü, yabancı dil olarak Türkçe öğrenenlere ve öğreticilere 15 yardımcı okuma kitabını bir arada...

Yunus Emre Enstitüsü, ilk okuma-yazma sürecindeki kişilerin Türkçe okuma ve yazma becerilerine katkıda bulunmak...