Yunus Emre'nin Dizeleri İspanya'yı Selamladı

Yazıcı-dostu sürüm

İspanya’nın Granada şehrinde düzenlenen Uluslararası Granada Festivali’nde 11 Temmuz 2021 Pazar gecesi gerçekleşen konserde Yunus Emre’nin dizeleri yankılandı. Türk müziği konserinde Yunus'un bestelenen eserleri ve klasik saz semailerinden oluşan bir repertuara yer verildi.

Konser, 2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı etkinlikleri kapsamında Madrid Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edildi. Yunus Emre’nin şiirlerinden segâh, hicâz, sabâ ve hüseynî makamlarında bestelenen on iki ilahinin seslendirildiği konserde İspanyolcaya tercüme edilen şiirlerinden de örnekler okundu. İspanya merkezli Labyrinth Ensemble müzik topluluğuna hanende olarak Madrid Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ersin Adıgüzel eşlik etti. Endülüs döneminde bir kervansaray olarak inşa edilen ve günümüzde kültür-sanat programlarına ev sahipliği yapan Corral del Carbón’da gerçekleştirilen konser büyük ilgi gördü.

İSPANYA’NIN EN PRESTİJLİ FESTİVALLERİNDEN

İspanya’nın başkentinde 2018 yılından bu yana hizmet veren Madrid’deki YEE, küresel salgın dolayısıyla 1 yılı aşkın süredir çevrim içi kurslar düzenliyor. A1’den C1 seviyesine kadar pek çok kademede eğitim veren Enstitü, yüzlerce kursiyere Türkçe öğretiyor. Dil öğretiminin yanı sıra çeşitli kültür sanat faaliyetleri de düzenleyen Madrid Yunus Emre Enstitüsü, aralarında Uluslararası Granada Festivali’nin de yer aldığı festivallerde ülkemizi temsil ediyor.

İspanya’nın en prestijli organizasyonlarından biri olan festival, pandemi şartlarına rağmen çeşitli ülkelerden sanatçıları misafir etti. Bu yıl ikinci kez Türkiye’yi temsil eden Yunus Emre Enstitüsü, 2021 Yunus Emre Yılı etkinlikleri kapsamında katıldığı festivalde ilgiyle takip edildi. Yunus Emre’nin evrensel sevgi, kardeşlik ve dostluk mesajını insanların ilgisine sunan Enstitü, farklı ülkelerden gelen müzisyenlerin oluşturduğu grupla festivale katılarak bu evrenselliğe dikkat çekti. Salgın şartları nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleşen konser ilgiyle izlendi.

Diğer Etkinlikler

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...

Bosna Hersek'in Mostar şehrinde bulunan Yunus Emre Enstitüsü (YEE) kültür merkezinde 27 Mart 2024...

İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü Çocuk Korosu, 14 Mart 2024 tarihinde Nevruz Bayramı dolayısıyla bir konser verdi...