Zagreb’de Türk Kültürü Tanıtılacak

Yazıcı-dostu sürüm

Zagreb Yunus Emre Enstitüsü 5-11 Temmuz 2021 tarihlerinde Akdeniz Havzası ülkelerinin katıldığı Ritam Mediterana Festivali'nde Türkiye’yi temsil edecek.

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de her yıl Akdeniz Havzası ülkelerinin katılımıyla düzenlenen Ritam Mediterana Festivali’ne bu yıl Zagreb Yunus Emre Enstitüsü de Türkiye’yi temsilen katılıyor. 5-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında düzenlenecek festivalde ülkelerin yemek kültürü, müzik, sinema, edebiyat ve sanat alanlarına yer verilecek ve farklı sanatsal zenginlikleri anlatılacak. Ülkelerin dışında Hırvatistan'dan farklı kurum ve kuruluşlar festival alanlarında kendi ürünlerini sergileyecek ve satışa sunacak. Festivalde Türkiye dışında İspanya ve Cezayir gibi Akdeniz ülkeleri de katılacak.

KAHRAMANMARAŞ DONDURMASI, GAZİANTEP BAKLAVASI, TÜRK KAHVESİ DE FESTİVALDE

Yunus Emre Enstitüsü bu yıl, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Maraş dondurması, Türk kahvesi ve baklavası tanıtım programları ile festivalde yer alacak. Festivaldeki tüm misafirlere 06-07 Temmuz’da, 18.00-21.00 saatleri arasında Maraş dondurması, Gaziantep baklavası ve Türk kahvesi tanıtımı ve ikramı yapılacak.

TÜRK MÜZİK AKŞAMI FESTİVALİ RENKLENDİRECEK

 Festivalde, Türk Müzik Akşamı da düzenlenecek. Balkan Roman müziği ve Türkçe parçalardan oluşan, oldukça ritmik ve eğlenceli bir repertuar sunan Türk müzik grubu Rampapa Band, 06 Temmuz 2021 tarihinde 21.00’da Avrupa Meydanı'nda sahne alacak.

Rampapa Band müzik grubunda yer alan sanatçılar ise şöyle sıralanıyor: 

Feride SOFUGIL / Mandolin, İrlanda flütleri, melodika, vokal

Onur HACET / Gitar, mızıka, arka vokal

Ilker GÖRGÜLÜ / Keman

Cemal ARAM / Darbuka, kajon, asma davul

Umut SOYSAL / Bas gitar