Zagreb'deki Ritam Mediterana Festivali'nde Türkiye Rüzgârı

Yazıcı-dostu sürüm

Zagreb Yunus Emre Enstitüsü Türkiye'yi temsilen katıldığı Ritam Mediterana Festivali'nde Türk kültürünü ve  Türkiye'ye özgü lezzetleri tanıttı. Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Akdeniz Havzası ülkelerinin katılımıyla gerçekleşen festival, Hırvat vatandaşların yanı sıra turistlerden de yoğun ilgi gördü.

Festival sevincini en çok da çocuklar yaşadı. Çocuklar birbirinden leziz Türk tatlılarıyla festivalin tadını çıkardı. Kahramanmaraş dondurması gibi büyük ilgi gören baklava âdeta kapışıldı. 

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de her yıl Akdeniz Havzası ülkelerin katılımıyla düzenlenen Ritam Mediterana Festivali başladı. Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyüelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile gerçekleşen festivalde Türkiye partner ülke olarak yer aldı. Festivale Hırvat vatandaşların yanı sıra turistler de yoğun ilgi gösterdi. 

ZAGREB’DE TÜRK KÜLTÜRÜ VE TÜRK LEZZETLERİ BOY GÖSTERDİ

Zagreb Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye’yi temsilen yer aldığı festivalde lezzetiyle dünya çapında büyük üne sahip Türk mutfağına ait tatlar sunuldu. Festival katılımcılarının damaklarını şenlendiren Türk kahvesi ve Türk baklavasının yanında ayrıca Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin destekleri ve katkıları ile Maraş dondurmasının tanıtımı ve ikramı yapıldı. Festivalde şehre özgü el sanatları tanıtılırken yöresel ürünler de göz doldurdu.

TÜRKİYE İLE HIRVATİSTAN ARASINDA SANATSAL İŞ BİRLİĞİ

Her yıl geleneksel olarak Zagreb’de düzenlenen festivalde ülkelerin yemek kültürü, müziği, sineması, edebiyat ve sanat alanları, farklı sanatsal zenginliklerini anlatan sergiler ve çocuklara yönelik etkinlikler yer alıyor. Festivalde Türk lezzetleri Hırvat vatandaşlar ile paylaşılıyor ve Türkiye ile Hırvatistan arasında kültürel ve sanatsal bir ilişki kurulması hedefleniyor. 

 

ENSTİTÜ VE BELEDİYE ARASINDA KÜLTÜREL İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Salgın döneminde Yunus Emre Enstitüsü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan kültürel iş birliği protokolü ile Maraş dondurması festivalde tanıtıldı. Salgın dönemine rağmen 16 Eylül 2020 tarihinde T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam’ın riyasetlerinde Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün karşılıklı imzaları ile iki kurum arasında uluslararası kültürel iş birliği protokolü imzalanmıştı. Protokol ile iki kurum arasında ortak etkinliklerin yapılması; yurt dışında kültür, sanat, eğitim ve gastronomi alanında etkinliklerle projelerin yapılması kararı alınmıştı.

 

 

 

 

 

 

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü, küresel düzeyde Türk kültürünü, sanatını ve dilini tanıtmak ve bu alanlardaki uluslararası...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde Senegal'de iftar programı düzenledi....

Türk kültürünün önemli ve renkli bayramlarından biri olan Nevruz, bu yıl da dünyanın dört bir coğrafyasında olduğu gibi...

Fas'taki Rabat Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Sale kentinde özel ihtiyaç sahipleri için iftar programı...