23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Somali’de Coşkuyla Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Mogadişu Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı.

Mogadişu YEE hâlihazırda Türkçe öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olduğu Bondheere Kız Yetimhanesi ve Kaaraan Erkek Yetimhanesinde düzenlenen iki ayrı programla Somalili çocuklara unutulmaz bir bayram yaşattı.

Yetimhanelerin ev sahipliği yaptığı etkinliklere 7-18 yaş arası bin 200’den fazla çocuk katılım sağlarken, kutlamalar birbirinden renkli anlara sahne oldu.

“Türkiye’nin Bizlere Verdiği Destek için Müteşekkiriz”

Mogadişu YEE Koordinatörü Özgür Can Yıldız açış konuşmasında, “Yunus Emre Enstitüsü olarak 2017 yılından bu yana Türkiye ve Somali halklarını yakınlaştırmayı amaçlayan faaliyetler yürütüyoruz. Bu özel bayramda da co nşkumuzu Somali’nin geleceğinin teminatı olan çocuklarımızla paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Bondheere Kız Yetimhanesi Müdürü Nurto Mohamed Addow, böyle renkli ve anlamlı bir faaliyete ev sahipliği yapmaktan ötürü duydukları sevinci vurgulayarak, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bizlere verdiği destek için müteşekkiriz. Böyle etkinliklerin gerçekleşmesine vesile olan herkese bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Somalili çocuklar tarafından gerçekleştirilen konuşmalarla devam ederken Türkçe-Somalice şiirlerin okunmasının ardından çocuk korosu tarafından “Arkadaşım Eşek” ve “Hayat Bayram Olsa” şarkıları icra edildi.

Etkinlik, çocukların büyük bir keyifle katılım sağladığı geleneksel çocuk oyunlarından halat çekme, çuval, kaşıkla yumurta taşıma, sandalye kapmaca ve balonla bardak düşürme yarışmalarıyla sürdürüldü. Oyunların kazananlarına Enstitü tarafından hazırlanan hediye paketleri takdim edildi.

Parmak Boyasıyla Pano Boyaması Yapıldı

Etkinliğin sonunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için özel olarak hazırlanan ağaç tasarımı, Somalili çocuklar tarafından parmak boyasıyla renklendirildi. Rengârenk boyanan ağacın yapraklarının her birini kendi elleriyle oluşturan Somalili çocuklar, ülkelerinin geleceğini de bu ağaç gibi el birliğiyle şekillendireceklerine olan inançlarını vurguladılar.

Etkinlikler, yiyecek ve içecek ikramlarının ardından sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Tunus Yunus Emre Enstitüsü (YEE), başkent Tunus’taki Mennuba Üniversitesinde Türkiye Tanıtım Günü...

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Karagöz ve Hacivat" gölge oyunu...

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının...

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının...