Abuja Yunus Emre Enstitüsünde “5. Asya Film Festivali” Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Nijerya’nın başkenti Abuja’da, Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde “5. Asya Film Festivali” düzenlendi.

5 gün süren festivale, Nijerya’da faaliyet gösteren 12 ülkenin kültür merkezi temsilcilerinin yanı sıra büyükelçiler, konsoloslar, kültür ataşeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Abuja Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Musa Erbaş, yaptığı açıklamada, festivalin büyükelçiliklerin himayesinde olmasının ve film gösterimine bizzat katılmalarının “5. Asya Film Festivali”ni daha da anlamlı kıldığını belirtti.

Film festivaline pek çok ülkenin yabancı misyon şeflerinin iştirak etmesinin yanı sıra Nijerya halkının da katıldığını aktaran Erbaş, şu ifadeleri kullandı:

“Festival kapsamında konuklarımıza Enstitümüzün misyonu ve vizyonunun yanı sıra gerçekleştirdiğimiz kültürel etkileşim faaliyetleri hakkında da bilgilendirmede bulunduk. Özellikle Nijeryalı misafirlerimiz Enstitümüzü yakından tanıma fırsatı buldu.”

Koordinatör Erbaş, festivalde farklı Asya ülkelerinin kültürel yapısını yansıtan filmlerin gösteriminin yapıldığını kaydederek aynı zamanda o ülkelerin kültürünü yansıtan yemek ve içecek ikramlarının yapıldığını da ifade etti.

Diğer Etkinlikler

Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından hazırlanan "Bizden İçeri Kıbrıs" belgeselinin...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 7 Mart 2024 tarihinde, yetenekli ve ödüllü yönetmen Merve Çirişoğlu'nun çarpıcı kısa...

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Uluslararası Sivil Toplumu Destekleme...

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yönetmen Bekir Bülbül'ün "Bir Tutam Karanfil" filmi, Viyana Yunus Emre ...