Dakar’da Çömlek Atölyesi

Yazıcı-dostu sürüm

Dakar Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) son iki yıldır devam eden çömlek atölyeleri 2024 yılında da düzenlenmeye devam ediyor. Dakar YEE'nin bahçesinde düzenlenen atölyeler, engelli çocukları koruması altına alarak onlara çömlekçilik sanatını öğreten Colombins Derneği ile iş birliğinde hayata geçirilmektedir.

Senagalli Çömlek Ustaları Eğitim Veriyor

Colombins Derneği’ndeki eğitmen çömlek ustası ve onun yetiştirdiği Senegalli çömlek ustaları atölyelerde katılımcılara kısa eğitimler verdi. Katılımcılar, çömlekleri istedikleri formda şekillendirdikten sonra kurumaya bırakıyor, bir sonraki atölyede sıcak fırına girerek pişirilmiş olan eserlerini diledikleri renklerde boyama imkanına erişiyorlar.

Etkinliğe Senegallilerin yanı sıra Senegal'de yaşayan yabancı ülke vatandaşları da yoğun ilgi gösteriyor. Bu atölyeler sayesinde Dakar Yunus Emre Enstitüsü tarafından hem sanat atölyeleri düzenleniyor hem de dezavantajlı gruplara destek sağlanıyor.

Atölyeler yıl boyunca iki haftada bir olacak şekilde devam edecek.

 

Diğer Etkinlikler

Batum’un kalbinde, Türk ve Gürcü sanatçıların elinden çıkan eşsiz eserlerin sergilendiği bir etkinlik düzenlendi. Türk...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Yunus Emre Enstitüsünde (YEE), 27 Mart 2024 tarihinde Bosna...

Afganistan'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE), işsiz Afgan gençlere yönelik takı tasarım ve kuyumculuk...