Dakar'da "Türk Evi" Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Senegal'in Başkenti Dakar'da Türkiye'yi, dilini ve kültürünü tanıtmak için "Türk Evi Sergisi" açtı. Sergi, Senegal’de 2017 yılından beri faaliyet gösteren Enstitüsü ile Senegal Cheikh Anta Diop Üniversitesi arasında 2016 yılında imzalanan Türkoloji İş Birliği Protokolü kapsamında açıldı.

Dakar Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen Türk Evi sergisinin 22 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilen açılış programına, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Ahmet Kavas, davetliler ve gazeteciler katıldı.

TÜRKİYE GERÇEKÇİ BİR ŞEKİLDE ANLATILACAK

Prof. Dr.  Ateş, dünyanın dört bir köşesinde Türkiye'nin kültür elçiliğini yapan Yunus Emre Enstitüsünün Türk Evi sergisini Büyükelçi Kavas’ın teşrifi ile açmaktan büyük memnuniyet duyduğunu, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğine olan inancını belirtti.

Dünyanın her yerinde Türkiye ile bağ kuran ve Türkiye’ye dost insan sayısını artırmayı hedefleyen Yunus Emre Enstitüsü, Senegal’in başkenti Dakar’da açtığı sergi ile Senegal halkına Türkiye'yi ve Türk kültürünü öğrenme fırsatı tanıyor. Türk mimarisinin konu alındığı sergiyle Türkiye ve Türk kültürünün tanıtılması ve Türkiye'nin gerçekçi bir şekilde anlatılması hedeflendi.

Sergide ziyaretçilere ayrıca “her toplumun has bir dili olduğu gibi mimarisi olduğu, bu mimarinin ait olduğu toplumla aynı adı paylaştığı mesajı” verildi.

TÜRKOLOJİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ KAPSAMINDA 350 ÖĞRENCİ TÜRKÇE ÖĞRENDİ

Türk dilini, tarihini ve kültürünü dünyaya tanıtmayı hedefleyen Yunus Emre Enstitüsü,  Senegal Cheikh Anta Diop Üniversitesi ile 2016 yılında imzalanan Türkoloji İş Birliği Protokolü kapsamında Dakar’daki merkezinde de etkinlikler düzenlemeye başlamıştı. Üniversite ile imzalanan iş birliği protokolü ve 2018 yılında CAP Manuel Askeri Kışlasında Türkçe dil öğretim merkezi kurulmasına ilişkin imzalanan protokol sayesinde bugüne kadar toplam 350 öğrenciye de Türkçe öğretildi.

Diğer Etkinlikler

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...

Fransa'nın başkenti Paris'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 4 Türk kadın ressamın eserlerinin yer aldığı...

Rusya’nın başkenti Moskova’da “Türkiye’den Manzaralar” temalı resim sergisi açıldı.

Moskova Yunus Emre Enstitüsünün...