Fas'ta Türk Üniversiteleri Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Fas'ta, Türkiye'deki bazı vakıf ve devlet üniversitelerini tanıtmak amacıyla kuzeydeki Kazablanka kentinde eğitim fuarı düzenlendi.

Kurtuba (Cordoba) Yurt Dışında Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ve 2 Mart 2022 tarihine kadar devam eden fuara, Türkiye'nin Kazablanka Ticaret Müşaviri Mehmet Elbir, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Rabat Türk Kültür Merkezi Müdürü Ensar Fırat ile Türkiye'deki bazı vakıf üniversitelerinden temsilciler katıldı.

2015’TEN BERİ DÜZENLENİYOR

Yunus Emre Enstitüsü de fuarda, Türkiye'deki devlet üniversitelerindeki eğitim ve burslarla ilgili öğrencilere bilgi verdi. Fuara, eğitimlerine Türkiye'de devam etmek isteyen Faslı öğrencilerden yoğun katılım oldu.

Yunus Emre Enstitüsü  Rabat Türk Kültür Merkezi Müdürü Fırat, yaptığı açıklamada, 2015'ten beri düzenlenen fuara katılarak Fas'ta gerçekleştirdikleri faaliyetleri tanıttıklarını, Türkiye'deki bursları ve üniversite imkânlarını anlattıklarını söyledi.

İKİ ÜLKE ARASINDALİ İYİ İLİŞKİLER BU ÇALIŞMALARLA DAHA DA GELİŞECEK

Fırat, ayrıca iki ülke arasında bilim alanında iş birliğinin artmasına destek olmaya çalıştıklarına vurgu yaparak, "Kardeş Fas halkıyla Türkiye arasında iyi ilişkilerin bu tür çalışmalarla daha da gelişeceğine inanıyoruz." dedi.

Öte yandan Kurtuba Yurt Dışında Eğitim Merkezi Müdürü Musab el-Hamdavi de fuarı, Faslı öğrencileri Türk üniversiteleri hakkında bilgilendirme ve onları yurt dışında eğitime teşvik etme amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Fuara katılımcı olarak Türk üniversitelerinin seçilmesinin, Türkiye'deki eğitimin kalitesinin Faslı öğrencileri cezbetmesinden kaynaklandığını kaydeden Hamdavi, bu fuarın, 2015 yılından bu yana Fas'ta Türk üniversitelerinin tanıtıldığı fuarların bir devamı olduğunu aktardı.

Hamdavi, Kazablanka'nın ardından Rabat ve Tanca'da devam edecek fuarla, yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilerin büyük kısmına ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Türkiye'deki üniversitelerde, farklı uzmanlık alanlarında 2 binin üzerinde Faslı öğrencinin eğitim aldığı ifade ediliyor.

 

Diğer Etkinlikler

Türkiye’nin Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği ve Brunei Yunus Emre Enstitüsü tarafından Brunei Savunma Bakanlığı (...

Yunus Emre Enstitüsü, Latin Amerika’da Türkiye’nin kültürel mirasını tanıttığı faaliyetlerle farklı ülkelerde Türk...

Iraklı Polisler Türkçe Öğreniyor

 

Yunus Emre Enstitüsü, Bağdat'ta bulunan Irak İç İşleri Bakanlığı Diller...

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, T.C. Saraybosna Büyükelçiliği ve Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından “17...