Pekin’de Çinli Öğrencilere Türk Kültürü Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Pekin Yunus Emre Enstitüsünde, yaklaşan Çin Yeni Yılı Bahar Bayramı öncesinde Pekin dışındaki farklı okullardan bir grup öğrenci misafir edildi.

Millî marşların çalınması sonrasında, miniklere öncelikle Türkiye’yi ve Türk kültürünü tanıtan özel bir sunum gerçekleştirildi. Öğrenciler için hazırlanan kültür-sanat programlarının ardından, Çinli küçük misafirler, hazırladıkları gösterilerle Türkiye’ye ve Türk arkadaşlarına yeni yıl dileklerini iletti

KARADENİZ HORONU VE KUNGFU GÖSTERİSİ

Pekin Yunus Enstitüsünde Çinli öğrenciler için çok özel bir kültür-sanat programı hazırlandı. Kültür-sanat programı kapsamında Çinli öğrencilerin büyük bir heyecanla katıldığı birçok sanat atölyesi gerçekleştirildi.

Lena Ekizer’in düzenlediği Türk Halk Oyunu Atölyesi’nde gerçekleşen Karadeniz horonu gösterisi, büyük bir beğeni ile izlendi. Öğrenciler, horona katılarak Karadeniz bölgesine özgü bu dansı öğrenmeye çalıştı.

 

NAZAR BONCUĞU VE AHŞAP BOYAMA ATÖYELERİ

Horonun ardından Çinli öğrenciler Kung Fu gösterisi yaptı. Geleneksel Çin Operası’ndan mini bir performans gerçekleştiren öğrenciler, yeni yıl için iyi dileklerini sundu.

Sanatsal performansların ardından öğrenciler Pekin Yunus Emre Enstitüsünü gezdi.

Enstitüdeki el sanatları atölyesinde sanatçı Ayşe Gümüş öğrencilere nazar boncuğu ve kiraz ağacı boyama atölyesi hakkında bir sunum yaptı. Sunumun ardından öğrenciler, Gümüş’ün hazırladığı nazar boncuğu ve kiraz ağacı boyama atölyelerine katıldı.

PEKİN YEE, ÇİN DEVLET TELEVİZYONUNDA

Pekin Büyükelçiliğinde Eğitim Müşaviri olarak görev yapan Dr. Cansu Körkem Akçay tarafından uygulanan Türkçe öğrenme atölyesinin ardından konuklar, Çince öğrendikleri Yunus Emre’nin ‘Gelin Tanış Olalım’ deyişi ile Türkiye’nin ve Türk arkadaşlarının yeni yılını kutladıkları özel bir video mesaj çektiler. Programda Türkiye tanıtım videoları ile birlikte T. C. Millî Eğitim Bakanlığı, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve Türkiye’de Mesleki Eğitim tanıtım özel videoları da gösterildi. Program sırasında Çin Devlet televizyonu CCTV’nin 4. Kanalı özel çekimler gerçekleştirdi ve Pekin Yunus Emre Enstitüsündeki Türk yetkililerle özel röportajlar yaptı.

ÇİN’DEKİ EN ÖNEMLİ KÜLTÜREL ETKİNLİK

Çin Geleneksel Yeni Yıl Bahar Bayramı; Çin’de yıl içinde her yıl şubat ayında yaşanan en önemli kültürel ve sosyal etkinliklerden biri olarak kutlanıyor. Dünya kamuoyu hafızasında yüz milyonlarca Çinlinin sılalarına kavuşma telaşı, fotoğraflarıyla yer edinen bu bayramda uğur ve şans getirdiğine inanılan kırmızı rengin her yerde hâkim olduğu görülüyor. Bayramda tüm aile üyeleriyle birlikte yenen yemekler, aile üyeleri arasındaki hediyeleşmeler önemli gelenekler arasındadır. Çin’in geleneksel 12 hayvanlı takvimine göre 2022 yılı kaplan yılı olarak kabul ediliyor.

 

 

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Belçika'nın başkenti Brüksel'de 25-27 Nisan 2024 tarihlerinde  ...

c

TRT Çocuk programcısı ve sunucusu Hüseyin Goncagül, TOBB Brüksel ofisindeki etkinlikte, Belçika'da yaşayan Türk...

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle ebru atölyesi...

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle ebru atölyesi...