Tahran Yunus Emre Enstitüsü, İranlıları Türk Kahvaltısıyla Buluşturdu
Tahran Yunus Emre Enstitüsü, İranlıları bol çeşitli geleneksel Türk kahvaltı sofrası ile buluşturdu.
Enstitüde düzenlenen programa Türkçe öğrenen kursiyerler ile Tahran’da eğitimlerini sürdüren Türk öğrenciler katıldı.
Tahran Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü İbrahim Furkan Özdemir yaptığı açıklamada, kahvaltının Türk kültüründeki yerinin önemli olduğunu söyledi.
Koordinatör Özdemir, Tahran Yunus Emre Enstitüsü olarak çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirterek gastronominin kültürel etkileşimde çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.
2023 yılının mayıs ayında gastrodiplomasi faaliyetleri çerçevesinde farklı yörelerin lezzetlerinin tanıtıldığı “Geleneksel Türk Mutfağı Atölyesi”ni düzenlediklerini belirten Özdemir, atölye kapsamında Türk kahvaltısını İranlılara tanıtma fırsatı bulduklarını dile getirdi.
Özdemir, gelenekler, yeme ve içme alışkanlıklarının kültürü oluşturduğuna işaret ederek “Türkiye’de kahvaltı sadece bir öğün olarak değerlendirilmiyor, tamamen bir kültür olmuş durumda. Bizler de bugün İran ile Türkiye arasındaki kültür etkileşimini artırmak maksadıyla geleneksel Türk kahvaltısını İranlılara tanıttık.” diye konuştu.
Tahran’ın en önemli restoranları arasında yer alan Türk restoranı Mehmet Steakhouse’un sahibi Mehmet Avşar, Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği gastronomi etkinliğinde yer alarak Türkiye’nin mutfak kültürünün tanıtımına katkıda bulunmaktan dolayı memnun olduğunu dile getirdi.
Enstitü kursiyerlerinden Hatıra Yusufi, Türk kahvaltısı programında bulunmaktan memnun olduğunu söyledi.
Türk kahvaltı kültürünü sevdiğini belirten Yusufi, “Bugün, Yunus Emre Enstitüsünde güzel bir gün geçirdik. Âdeta bir lezzet şölenine katıldık. Kahvaltı yaptık. Her şey çok güzeldi.” şeklinde konuştu.