Türkçenin Endonezya’da En Çok Tercih Edilen Dil Olma Yolunda

Yazıcı-dostu sürüm

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12 okulda toplam 9 bin öğrenciye seçmeli olarak Türkçe dersleri verilecek.  

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü, Endonezya’nın dört bir yanına ulaşarak geniş bir yelpazede Türkçe öğretimi faaliyetleri düzenlemeye, Endonezya'nın önemli ve köklü eğitim kurumları ile sürdürülebilir iş birliklerini artırarak devam ettiriyor. 

Bu yıl itibarıyla Cakarta'nın en önemli hem devlet hem de köklü özel 12 okulunda toplam 9 bin öğrenciye Türkçe seçmeli dersleri, verilmeye başlanacak. Tercihim Türkçe projesinin başlayacağı okullarda ilk önce Türk kültürünün önemli unsurlarının tanıtımı yapılarak, Endonezyalı gençlerin Türkiye ve Türkçe noktasında merakları giderilecek. 

Cakarta YEE’nin Hedefi Türkçenin Endonezya’da En çok Tercih Edilen Dil Olması

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Cemal Şahin, bu yılki hedeflerinin, Endonezya'nın ilk ve ortaöğretim kurumlarında Türkçeyi en çok tercih edilen 1. dil konumuna ulaştırmak olduğunu ifade etti. 

Endonezya toplumunda Türkiye ve Türk kültürüne inanılmaz bir ilginin olduğunu, bu ilginin karşılanması noktasında YunusEmre Enstitüsü'nün her geçen gün faaliyetlerine yenisini ekleyerek Endonezya toplumunun bu talebine cevap vermeye çalıştıklarını söyleyen Şahin, bu noktada ayrıca Büyükelçi Prof. Dr. Talip Küçükcan’a desteklediklerinden dolayı teşekkür etti. 

Şahin, Endonezya toplumunun Türkçe ve Türk kültürüne yoğun ilgisinin en önemli sebepleri arasında Osmanlı - Endonezya ilişkileri olmak üzere artan siyasi ve ekonomik ilişkiler ile Türk dizilerinin de bölgede etkili olduğunu vurguladı.

Sadece ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında değil aynı zamanda Endonezya üniversitelerinde ve önemli devlet kurumlarında da Türkçeye ciddi talep olduğunu aktaran Şahin, bu kapsamda hem köklü üniversitelerde hem de devlet kurumlarında Türk köşelerinin açılacağını yakın zamanda duyuracaklarını belirtti. 

 

Diğer Etkinlikler

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın farklı yerlerinde bulunan 80’den fazla temsilciliğinde farklı yaş ve meslek gruplarına...