Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı Kapanış Töreni Yapıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ile İnönü Üniversitesi-TÖMER iş birliğiyle 04 Nisan 2016 tarihinde başlayan "Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı" 29 Nisan 2016 tarihinde sona erdi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kapanış programına İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretim Merkezi Müdürü Kerim Sarıgül, İnönü-TÖMER Müdürü Doç. Dr. İlhan Erdem ve kursiyerler katıldı.

Kapanış programında, sözlerine İnönü-TÖMER’in fiziki ve akademik anlamdaki gelişimi noktasında verdikleri destekten dolayı İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’e teşekkür ederek başlayan İnönü-TÖMER Müdürü Doç. Dr. İlhan ERDEM, sözlerini Yunus Emre Enstitüsü gibi Türkçenin dünya dili olması noktasında çok önemli görevler yüklenmiş bir kurum ile sertifika programı düzenlemenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade ederek sürdürdü.

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretim Merkezi Müdürü Kerim Sarıgül, dünyanın 43 farklı merkezinde Türkçe öğretimi yapan, yabancılara Türkçe öğretiminin standartlaşması adına çalışmalarına devam eden ve yurtdışına okutman göndererek Türkçe ve Türk kültürünü dünyaya tanıtan bir kurum olduklarını ifade ederek, Türkçenin sadece dil bilgisi öğretilmesiyle değil, Türk kültürünün kalplere sevgiyle aşılanarak öğretilebileceğini ve bu noktada eğiticilere büyük iş düştüğünü belirtti.

Akademik anlamda Türkiye’nin önemini vurgulayan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Türkçenin yabancılar tarafından öğrenildiğini ve bu yönde büyük bir artışın olduğunu kaydetti. Üniversitenin yabancı dillere bakışını değiştirdiklerini, İlahiyat Fakültesindeki öğrencileri Arapça öğrenmek için Suriye’ye gönderdiklerini ifade ederek her dilin konuşulduğu yerde öğrenilmesindeki öneme işaret etti. Bu anlamda yabancılara Türkçe öğretilmesi noktasında İnönü-TÖMER’e büyük bir sorumluluk düştüğünü belirtti.

Kapanış programı, öğrencilere sertifikaların dağıtımının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.