Yunus Emre Enstitüsü, Katar’da Düzenlenen Fuarda Türkiye’yi Temsil Etti

Yazıcı-dostu sürüm

Doha Yunus Emre Enstitüsü, “8. Hospitality Qatar 2023 Fuarı”na katılarak Türkiye’yi temsil etti.

Katar’ın misafirperverlik geleneğinin tanıtılması amacıyla bu yıl sekizinci kez düzenlenen “Hospitality Qatar 2023 Fuarı”nın açılışına Sultan Al Khater, T.C. Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Doha Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Uysal ile pek çok ülkenin yabancı misyon şefi katıldı.

Doha Sergi ve Fuar Merkezi alanında gerçekleştirilen fuara Katar’da bulunan otel ve restoran gibi sektörlerde üretim yapan ve hizmet veren firmaların tanıtımı yapıldı.

20 farklı ülkeden firma temsilcileri ile Türkiye’den 13 firmanın temsilcileri fuara katılarak ürünlerini tanıttı ve ülkelerini temsil etti.

Üç gün boyunca devam eden fuarda konferans, söyleşi ve mutfak atölyeleri gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Türkiye ve Arap Dünyası Arasındaki Kültürel Bağlar Konuşuldu

Fuarda, farklı ülkelerin kültürünün tanıtılması amacıyla büyükelçilikler bünyesinde stantlar açıldı. T.C. Doha Büyükelçiliğinin himayelerinde Doha Yunus Emre Enstitüsü tarafından açılan stantta Türk kültürünün tanıtımı yapıldı ve Enstitünün Türkçe öğretimi faaliyetleri ile kültürel etkileşim etkinlikleri hakkında bilgi verildi.

Fuarın açılış gününde, Doha Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Uysal tarafından Türkiye ile Arap Dünyası arasındaki kültürel bağlar üzerine bir konuşma gerçekleştirildi.