“2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı” Notaların Rotası Konseriyle Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü tarafından “2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı” kapsamında “Notaların Rotası” adlı konser düzenlendi.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen konserde, Türkiye’den saz sanatçılarının yanı sıra Kazakistanlı Sanatçı Arslanbek Sultanbekov, Boşnak Sanatçı Zeyd Soto ile Macar Sanatçılar Agocs Gergely ve Agocs Julianna yer aldı.

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünün “2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı”na özel olarak düzenlediği “Notaların Rotası” konserinde, dört sanatçının sergilediği performansla farklı kültürlerin ritimleri ve melodileri bir araya getirilerek davetlilere müzik ziyafeti yaşatıldı.

Türk ve Macar kültürlerinin ortak unsurlarının ve zenginliklerinin müzik yoluyla yansıtıldığı programda sanatçılar tarafından Yunus Emre’nin ilahileri, Türk, Macar ve Boşnak halk türküleri, ezgileri ve şarkıları icra edildi.

Konserde sahne alan Macar Sanatçılar Agocs Gergely ve Agocs Julianna, Macar halk müziğinin geleneksel enstrümanları koboz ve cimbalom ile müzikseverleri büyüledi.

Program kapsamında kendi kültürlerine ait şarkılar seslendiren sanatçılar birlikte ortak repertuvar da oluşturdu.

Konseri izleyenler arasında Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu’nun yanı sıra Kazakistan’ın Budapeşte Büyükelçisi Zhanibek Abdrashov, Kırgızistan’ın Budapeşte Büyükelçisi Talantbek Kushchubekov, KKTC Budapeşte Temsilcisi Özgür Ezel, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mustafa Aydoğdu, Macar-Turan Vakfı Başkanı Andras Biro, Türk ve Macar akademisyenler, sanatçılar, Türkologlar ve çok sayıda müziksever yer aldı.

Sanatın Evrensel Diliyle İki Ülkenin Ortak Kültürel Değerlerine Dikkat Çekildi

Enstitü, Türkiye ve Macaristan arasındaki diplomatik ilişkilerin tesis edilmesinin 100. yıl dönümünü kutladığı bu özel programda, sanatın evrensel diliyle Türk ve Macar halklarının ortak kültürel zenginliklerine dikkat çekti.