Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsü Kursiyerlerine Yönelik Sertifika Töreni Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere yönelik sertifika töreni düzenlendi.

Kabil Yunus Emre Enstitüsü, Afganistan’da unutulmaya yüz tutan tezhip ve sülüs hat sanatlarını canlandırmak için düzenlediği kurslarla çok sayıda yeni hattat yetiştirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda, güz döneminde başlatılan tezhip ve sülüs hat kursları ile Osmanlı Türkçesi kurslarını başarıyla tamamlayan 50’den fazla kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Yunus Emre Enstitüsünün Kabil Üniversitesi bünyesinde bulunan temsilciliğinde düzenlenen törene T.C. Kabil Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Cenk Ünal, Kabil Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Hüseyin Güngör, Afganistan’daki Türk kurumlarının temsilcileri, Kabil Üniversitesi Rektörü Usame Aziz, Kabil Eğitim Üniversitesi Rektörü Beşir Ağa Haşimi ve çok sayıda kursiyer katıldı.

“Yunus Emre Enstitümüz, dünyanın her yerinde olduğu gibi Afganistan’da da Türk kültürünün tanıtılması için çok değerli faaliyetler düzenliyor”

T.C. Kabil Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ünal, gerçekleştirdiği konuşmada, iki ülke arasındaki dostluğa işaret ederek Afganistan’da Yunus Emre Enstitüsü gibi Türk kurumlarının hayata geçirdiği faaliyetlerle bu iyi ilişkileri sürdürmede çok önemli görevler üstlendiğini vurguladı.

Ünal, “Yunus Emre Enstitümüz, dünyanın her yerinde olduğu gibi Afganistan’da da Türk kültürünün tanıtılması için çok değerli faaliyetler düzenliyor.” ifadelerini kullandı.

Hat sanatının İslam dünyasında çok önemli bir yeri bulunduğunu ve tarihte Müslümanların bu sanatla ciddi sayıda eserler ürettiğini belirten Ünal, bu değerin yeniden tanıtılması gerektiğini kaydetti.

Ünal, Türkiye ve Afganistan arasında birer elçi görevi üstlenen kursiyerlerden Afganistan’a faydalı olmaları için çok çalışmalarını istedi.

“Sülüs hat sanatını yeniden canlandırmak istiyoruz”

Kabil Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Hüseyin Güngör ise sülüs hattının Afganistan’da unutulmaya yüz tuttuğunu ancak bu sanatı tezhip kursuyla yeniden canlandırmak istediklerini söyledi.

Enstitünün düzenlediği Osmanlı Türkçesi kursunun da büyük ilgi gördüğünü kaydeden Güngör, “Geçmiş ve gelecek arasında sağlam bir köprü kurabilmek için bu kursların gerekli olduğuna inanıyoruz.” ifadesini kullandı.

Programın sonunda 30 kursiyer tarafından hazırlanan sülüs hattı ve tezhip eserleri sergilenerek katılımcıların beğenisine sunuldu.

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın farklı yerlerinde bulunan 80’den fazla temsilciliğinde farklı yaş ve meslek gruplarına...