Arjantin’de, İstanbul’dan Buenos Aires’e Müzik Şöleni

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Türk müziği ile dünya müziklerini eşsiz bir harmoniyle buluşturduğu faaliyetleri aracılığıyla sanatseverlere unutulmaz müzik şölenleri sunmaya devam ediyor.

Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkçe ve İspanyolca eserlerin yer verilerek zengin bir repertuvarın icra edildiği “İstanbul’dan Buenos Aires’e Müzik Şöleni” adlı program düzenlendi.

Enstitünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen konser, Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Aydın Bayat’ın açış konuşmalarıyla başladı.

Türk Müziğinin Hayranlık Uyandıran Tınısı İspanyol Müziğiyle Buluşturuldu

Enstitü Koordinatörü Aydın Bayat, “Türk müziğinin hayranlık uyandıran tınısını İspanyol müziğiyle buluşturduğumuz etkinliğimize hoş geldiniz. Bu akşam, müziğin evrensel dili sayesinde sahnede farklı dillerde icra edilecek şarkılarla aynı duyguları paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

“İstanbul’dan Buenos Aires’e Müzik Şöleni”nde Türk Gitarist ve Besteci Kamil Erdem, Arjantinli Bandoneonist Brian Caballero, Vokalist Soledad Finoli, Perküsyon Sanatçısı Juan Luduena, Kanun Sanatçısı Sami Sebastian ve Udî Tarık Finoli sahne aldı. 

Türk ve İspanyol müziklerinden seçkin eserlerin icra edildiği konser, davetlilerin büyük beğenisini kazandı. Türk ve Arjantinli sanatçılar, muhteşem performanslarının ardından davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.

Programda “Fikrimin İnce Gülü”, “Kapıldım Gidiyorum Bahtımın Rüzgârına”, “Karşıyaka’da İzmir’in Gülü” ve “Çeçen Kızı” başta olmak üzere Türk müziğinin hafızalarda iz bırakan eserleri; Arjantin müziğinden ise “Naranjo en Flor”, “El Ultimo Cafe”, “Volver” gibi seçkin parçalar icra edildi.

Konserde ayrıca Türk Gitarist ve Besteci Kamil Erdem’in “İstanbul” ve “Tango Perla” gibi özel besteleri seslendirildi.

Farklı Kültürler Bir Araya Getiriliyor

Yunus Emre Enstitüsü, temsilciliklerinin bulunduğu ülkelerde Türk kültürünü tanıtmanın yanı sıra bulunduğu ülkelerin kültürleri ile Türk kültürünü bir araya getirerek kültürler arası etkileşime de zemin hazırlıyor.

Diğer Etkinlikler

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...