Azez’de Üstün Zekâlı Öğrencilere Türkçe Kursu

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Suriye’nin kuzeyindeki Azez ilçesinde üstün zekalı öğrenciler için Türkçe kursu açtı.

Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde 10 bin öğrenci arasından seçilen 35 öğrenci için Minik Laleler Türkçe Okuma Kursu düzenleniyor.

Yaklaşık 2 hafta önce başlayan kursla 8-11 yaşlarındaki üstün zekâlı öğrenciler, Türkçe eğitimi aşamasında renkler, sayılar ve kendilerini tanıtma hakkında temel bilgileri öğrendi.

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜNDEN ÖĞRENCİLERE DESTEK SÜRECEK

Azez ilçesinde yer alan Yunus Emre Enstitüsü merkezinde düzenlenen kursun açılışına Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Abdullah Kutalmış Yalçın, beraberlerindeki heyet ve bölgenin ileri gelenleri katıldı.

Prof. Dr. Ateş, açılışta yaptığı konuşmada, farklı özellikleri olan bu çocukların eğitimlerine önem verileceğini, Türkiye ile irtibatlarının güçlendirileceğini söyledi.

Suriyelilerin eğitimlerine destek olan herkese çok teşekkür eden Prof. Dr. Ateş, öğrencilerin maddi manevi destekleneceğini vurguladı.

HAFTADA 3 GÜN 9 SAAT EĞİTİM VERİLİYOR

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe okutmanı Merve Aksoy da yaptığı açıklamada, "Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Kilis ve Azez Rehberlik Araştırma Merkezlerince yapılan çalışmalar sonucu 10 bin çocuk arasından seçilen 35 üstün zekalı öğrenciye enstitümüzce haftada 3 gün 9 saat eğitim vermekteyiz. Çocuklar, merkezimizde Türk kültürü ve Türkçeyi öğreniyor." dedi.

Kursa kısa bir süre önce başladıklarını aktaran Aksoy, üstün zekalı olarak belirttiği 10 yaşındaki Azezli Esinat'ın Türkçeyi hızla öğrendiğini kaydetti.

 

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Güney Afrika’nın Johannesburg ve...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal...

Nijerya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandıTürkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal...