"Bağlılık Aslı" Tiflis Uluslararası Film Festivali’nde

Yazıcı-dostu sürüm

20. Tiflis Uluslararası Film Festivali, 23 ülkenin katılımıyla 1-8 Aralık 2019 tarihleri arasında Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te gerçekleştirildi.

Gürcistan Eğitim, Bilim, Kültür ve Spor Bakanlığı, Avrupa Birliği, British Council, Goethe Enstitüsü, Fransız Enstitüsü, İspanyol Kültür Merkezi, Gürcistan Ulusal Sinema Millî Merkezi, TBC Bankası, 1. Devlet Kanalı, Tiflis Belediyesi, çeşitli şirketler, büyükelçilikler ve Yunus Emre Enstitüsünün desteğiyle düzenlenen festivalin açılış töreni, Amirani Sinemasında düzenlendi.

Açış konuşmasını yapan Tiflis Uluslararası Film Festivali’nin Kurucusu ve Müdürü Gaga Çkheidze, 20 yıl önce düzenlenmeye başlanan festival kapsamında, Türkiye ile yakın iş birliği yaptıklarını ifade etti. Bu iş birlikleri neticesinde gelişen geleneksel ilişkilere vurgu yapan Çkheidze, Türk sinemasındaki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini aktarırken, festival kapsamında neredeyse her yıl Türk filmlerinin gösterildiğini dile getirdi.  

Türkiye, İrlanda, Almanya, Avusturya, İngiltere, Ukrayna, Fransa, İtalya, İsviçre, Makedonya, Polonya, Romanya, Portekiz, Belçika, İspanya, Brezilya, Amerika, Kanada, İran, Çin, İsrail, Arjantin ve Gürcistan’ın katıldığı festivalde, 8 gün boyunca yüze yakın filmin gösterimi yapıldı. Yunus Emre Enstitü festivale Semih Kaplanoğlu’nun yazıp yönettiği "Bağlılık Aslı" filmiyle katılırken, gösterimler 4 ve 7 Aralık 2019 tarihlerinde gerçekleşti.

Master class ve atölye çalışmalarına da yer verilen festival, 8 Aralık 2019 tarihinde düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.