Halk Kahramanları, Kosovalı Çocuklarla Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Oyunbozan Tiyatro Atölyesi “Oyun Oyun İçinde” adlı çocuk oyunu ile Priştine Dodona tiyatrosunda seyirciyle buluştu. 28 Ekim 2019 tarihinde sahnelenen oyunun yazarı Yaşar Elmas’ın sahnede çocuklarla kurduğu diyalog üzerine başlayan oyun, çocuklardan büyük ilgi gördü.

Yunus Emre Enstitüsü koordine ederek Mamuşa Anadolu İlköğretim Okulu ve Priştine Gerçek Kültür Sanat ve Spor Derneği iş birliği ile düzenlediği etkinlik sonrası çocuklar, oyuncularla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

27 Ekim 2019 tarihinde ise Prizren Lumbardhi Salonunda düzenlenen gösterim,  T.C. Prizren Başkonsolosluğu ve Yunus Emre Enstitüsü koordinatörlüğünde Prizren Belediyesi Turizm ve Ekonomik Kalkınma Müdürlüğü, Kosova Türk Öğretmenler Derneği, Orkide Prizren Kadınlar Derneği ve Kişisel Gelişim ve Eğitim Projesi iş birliğinde gerçekleşti.

Enstitünün Türkçe kursları düzenlediği okulların öğrencileri ve Prizren’de Türkçe eğitim gören çocukların katılımıyla düzenlenen gösterimde de ilgi büyük oldu.

“Oyun Oyun İçinde”

Bilgisayar başında uyuyan bir çocuğun rüyasından yola çıkılarak kurgulanan bir oyun, sosyal medyanın, iletişim araçlarının bir çocuk için oluşturabileceği olumsuz etkileri konu alıyor. İnsani ve toplumsal değerlerin ön planda olduğu bir oyunda Nasrettin Hoca, Robin Hood, Don Kişot, Keloğlan, Sindirella, Karagöz-Hacivat gibi doğu ve batı kahramanlarının dilinden insanlığa ait ortak değerler izleyiciye sunuluyor.