Hollanda’da Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünde “mystical jourNEY” Konseri Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Hollanda’da Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) konser salonunda 5 Temmuz 2022 tarihinde “mystical jourNEY” isimli konser programı düzenlendi. Programının açılış konuşmasını Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Abdullah A. Altay yaptı.

Farklı ülkelerden müzisyenlerin bir araya gelerek oluşturduğu “Sinan Arat Band” müzik grubu, mystical jourNEY adını verdikleri bu konser ile seyircilere unutulmaz bir program sundu. Sufi müziğin Ney ve Batı enstümanlarıyla harmanlanlandığı müzikal yolculukta makamsal müziğin zengin ifadeleri hem özgün besteler hem de Yunus Emre ilahileri ve nefesler ile icra edildi.

Hollanda’da yaşayan ney sanatçısı Sinan Arat’ın aynı zamanda vokal olarak da yer aldığı konsere Stuart Dickson: Perküsyon, Davul , Eren Aksahin- Saz, Kopuz, Ud, Kenan Arat- Gitar ve Payam Ghasemi - Bass Gitar enstrümanları ile eşlik ettiler.

Konuklar arasında bulunan tanınmış Suriyeli sanatçı Wasim Arslan’ın da programın kapanışında sahne alması gecenin sürprizi oldu. Oldukça keyifli bir müzik ziyafetinin sunulduğu konser katılımcıların beğenisini kazandı.

Diğer Etkinlikler

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...