Hollanda’da Tarihî Türk Tamgalarının Tanıtıldığı Sergi Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde T.C. Lahey Büyükelçiliği ile Uluslararası Türk Kültürü ve Mirası Vakfı tarafından “Uluslararası Petroglifler, Genel Tamga ve Eski Türk Yazıtları” adlı sergi düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen programa T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Adil Akaltun, Azerbaycan’ın Amsterdam Büyükelçisi Rahman Mustafayev, Kazakistan’ın Amsterdam Büyükelçisi Askar Zhumagalyev ile Uluslararası Türk Kültürü ve Mirası Vakfı Başkanı Günay Afandiyeva’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında tarihî Türk tamgalarının tanıtıldığı uluslararası sergiyi Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünde düzenlemekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Büyükelçi Ünal, ev sahipliğinden dolayı Amsterdam Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerini ileterek “Uluslararası Türk Kültürü ve Mirası Vakfının Hollanda’daki ilk etkinliğini hep birlikte gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz.” değerlendirmelerinde bulundu.

“Enstitümüz, uluslararası zeminde gerçekleştirdiği kültürel diplomasi faaliyetleriyle Türkiye ile diğer ülkeler arasında kültürel köprüler kurmaktadır”

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Adil Akaltun sergiye katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini ileterek “Enstitümüz, uluslararası zeminde gerçekleştirdiği kültürel diplomasi faaliyetleriyle Türkiye ile diğer ülkeler arasında kültürel köprüler kurmaktadır.” diye konuştu.

“Dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan bu sembollerin anlaşılması zordur ve bu semboller derin anlamlar taşırlar”

Uluslararası Türk Kültürü ve Mirası Vakfı Başkanı Günay Afandiyeva “Semboller, petroglifler, kabile tamgaları ve eski Türk yazıları, çizim ya da resimlerin ötesine geçmektedir. Yazılar, güçlü mesajlar içerir, tarihî olayları anlatır ve atalarının geleneksel unsurlarını korur. Dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan bu sembollerin anlaşılması zordur ve bu semboller derin anlamlar taşırlar.” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan’ın Amsterdam Büyükelçisi Rahman Mustafayev ve Kazakistan’ın Amsterdam Büyükelçisi Askar Zhumagalyev gerçekleştirdiği konuşmalarda etkinliğin düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek serginin gerçekleşmesinde katkıda bulunanlara teşekkürlerini ilettiler.

Program, sergideki eserlerle ilgili davetlilere bilgi verilmesinin ardından Türk mutfağından lezzetlerin ikram edilmesiyle sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal...

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün...

Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından hazırlanan "Bizden İçeri Kıbrıs" belgeselinin...