İşkodralılar Kahvaltı Sofrasında Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Türk mutfak kültüründe zengin ve köklü bir geçmişe sahip kahvaltı kültürü, İşkodralılarla buluşturuldu.

İşkodra Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliği yaptığı etkinlik birçok kurum ve kuruluş temsilcileri, basın mensupları, öğrenciler ve İşkodra halkını 15 Eylül 2019 Pazar günü Enstitü bahçesinde bir araya getirdi.

Bir öğün olmaktan öte özellikle Pazar günleri aile bireylerinin aynı masa etrafında toplanarak paylaşmanın keyfine vardığı Türk kahvaltı sofrası, İşkodralı misafirler için Türk usullerine göre hazırlanıp sunuldu.

Van yöresinden murtuğa, İzmir yöresinden pişi, Elazığ yöresinden akıtma, Karadeniz Bölgesinden kuymak ve İç Anadolu Bölgesinden nohut salatası ile birlikte simit ve poğaçanın yanı sıra Türk kahvaltı kültürünü yansıtan birbirinden farklı lezzetlerin yer aldığı kahvaltı sofrasına Türk çayı eşlik etti.

Günün ilk kahvesini içmeden önce yenilen öğün anlamı taşıyan ve “kahve-altı” sözcüğünden türeyerek günün ilk öğünü halini alan kahvaltı sonrası, misafirler Türk kahvelerini yudumladı.

Davetliler arasında yer alan Hajrullah Jakupi, "Türkler ve Arnavutlar kardeştir. Kardeş olarak bizlere bugün çok güzel anlar yaşattınız." sözleri ile hislerini dile getirirken, İşkodra Aile Evi Müdiresi Valbona Tula da "Kahvaltı ikramınız bizi ve aile evi sakinlerini onurlandırdı." diyerek etkinlik hakkında duygu ve düşüncelerini paylaştı.