Kosova’da Gençler "Çiftelia"yı Ustasından Öğreniyor

Yazıcı-dostu sürüm

Dünyanın her yerinde Türkiye ile bağ kuran ve Türkiye’ye dost insan sayısını artırmak vizyonu ile faaliyetlerini yürüten Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’ye ait kültürel, sanatsal ve bilimsel çalışmaların yanı sıra bulunduğu ülkenin kültürel birikimi ve hassasiyetlerini de dikkate alan çalışmalar ortaya koyuyor.

Kosova’nın başkenti Priştine’de üç yıldır devam eden, Arnavut toplumunun geleneksel müzik aleti “Çiftelia” kurslarından biri daha tamamlandı. Priştine Yunus Emre Enstitüsünde Kosova'nın önde gelen Çiftelia ustalarından biri olan Fatmir Makolli tarafından verilen, başlangıç ve ileri seviye kurslarda 13 katılımcı eğitim aldı.

Kursu başarıyla tamamlayan gençler için 20 Aralık 2019 tarihinde Enstitünün ev sahipliğinde sertifika töreni düzenlendi. Programda hünerlerini sergileyen kursiyerler, sertifikalarını Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar’ın elinden aldı.

Diğer Etkinlikler

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...