Lefkoşa’da 23 Nisan Sevinci

Yazıcı-dostu sürüm

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. yılını kutlama etkinlikleri çerçevesinde Dr. Fazıl Küçük İlkokulunda eğitim gören çocuklarla buluştu.

23 Nisan Çocuk Bayramı’nın kutlandığı programda çocuklar birbirinden güzel etkinliklerle gönüllerince eğlendi. Programa Bilim Lefkoşa “teleskopla güneş gözleme ve üflemeli füze yapımı” etkinlikleri ile destek verdi. Bununla birlikte “seramik, geleneksel Türk okçuluğu, ahşap baskı, animasyon gösterisi, oyun alanları, ödüllü yarışmalar, hediyeler, palyaço gösterisi, yüz boyama ve ebru” stantlarının yer aldığı etkinlikte çocuklar eğlenerek öğrendi ve bu güzel bayramı kendilerine hediye eden Atatürk’ü minnetle andılar.

Programda konuşan Lefkoşa YEE koordinatörü Abdullah Aktaş, “23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklara armağan edilmiştir. Bu bakımdan, çocuklarına böyle bir ortamı armağan eden ve bunu tüm dünyadaki çocuklarla paylaşan ilk ülke Türkiye olmuştur. Bu sevinci Kıbrıs Türkü çocuklarımızla bir arada yaşamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Diğer Etkinlikler

Tunus Yunus Emre Enstitüsü (YEE), başkent Tunus’taki Mennuba Üniversitesinde Türkiye Tanıtım Günü...

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Karagöz ve Hacivat" gölge oyunu...

Mogadişu Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya...

Mogadişu Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya...