Romanya’da Türk Dil Bayramı ve Avrupa Dil Günü Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Bükreş ve Köstence Yunus Emre Enstitüleri tarafından 26 Eylül Türk Dil Bayramı ve Avrupa Dil Günü münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

Türkçenin dünyanın dört bir yanına ulaşması için faaliyetlerini sürdüren Yunus Emre Enstitüsü, Bükreş’te Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri (EUNIC) ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında Türk Dil Bayramı ve Avrupa Dil Günü’nü kutlamaya yönelik bir dizi faaliyet düzenledi.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde Türkçe ve Türk kültürüyle ilgili sunumlar, örnek Türkçe kursları, Türkçe yarışmaları, Türkiye’ye dair bilgi yarışmaları yapıldı ve çeşitli oyunlar oynandı.

Faaliyetler esnasında ise Türkçe ve Türk kültürüne ait çeşitli hediyeler verilmesinin yanı sıra çekilişler de düzenlendi. Çekiliş ile şanslı katılımcılar Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe kurslarına ücretsiz katılmaya hak kazandılar. Birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklerin yer aldığı programda Türk kahvesi, Türk çayı ve çeşitli tatlılar olmak üzere Türk mutfağının zengin lezzetleri ikram edildi.

Etkinliğe katılanlar Türk kültürüne hayran olduklarını ve tatil için Türkiye’yi tercih ettiklerini belirterek Türk dizilerini ilgiyle takip ettiklerini ifade ettiler.

Köstence Yunus Emre Enstitüsünde ise Türkçe ve Türk kültürüyle ilgili sunumlar yapıldı, ipek kozasından çiçekli kolye yapımı atölyesi, ebru atölyesi, kaligrafi atölyesi, renkli kum boyama atölyesi ve yapboz atölyesi düzenlendi. Türkiye temalı oyunlar ve yarışmalar yapıldı. Faaliyetler esnasında Türk kültürüne dair çeşitli hediyeler verildi. Katılımcılar, Türk kültürünün zenginliklerinin gözler önüne serildiği birçok faaliyete katılmanın yanı sıra Türk mutfağının lezzetlerini de deneyimleme imkânı buldular.

Romanya Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mustafa Yıldız, etkinliğe ilişkin yaptığı konuşmada, Türkçenin sevgi ve barış dili olduğunun altını çizerek bugün Türkçeyi ve Türk kültürünü katılımcılara tanıtmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bu ve bunun gibi nice faaliyetlerle buluşma sözü alarak konuşmasını sonlandırdı.

 

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Güney Afrika’nın Johannesburg ve...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal...

Nijerya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandıTürkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal...