Saraybosna’da Türk Film Haftası

Yazıcı-dostu sürüm

Bosanska Krupa Belediye Günleri kapsamında Bosanska Krupa Belediye Topluluğu “Preporod” ve Kültür Merkezi ile birlikte 14-15 Eylül 2021 tarihlerinde Türk Film Haftası programı düzenlendi. Film gösterimleri vesilesiyle Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü (YEE) temsilcileri Bosanska Krupa’daki kültür merkezi, kütüphane ve Preporod’da görev yapan yetkililer ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Bosanska Krupa'daki Türk Film Haftası kapsamında Saraybosna YEE temsilcileri, Preporod başkanı ve başkan yardımcısı, kültür merkezi müdürü ve şehir kütüphanesi yöneticisi ile görüşmeler yaptı. Saraybosna YEE Müdürü Mehmet Akif Yaman, ev sahiplerine Yunus Emre Enstitüsü hakkında bilgi verdi.

YENİ FAALİYETLER YOLDA

Enstitü Müdürü Yaman, etkinlikte şöyle konuştu:

“2009 yılında faaliyete başlayan Yunus Emre Enstitüsünün yurt dışında 60'tan fazla kültür merkezi bulunuyor. YEE, kültür merkezlerinde düzenlenen Türkçe derslerinin yanı sıra farklı ülkelerdeki eğitim kurumlarıyla iş birliği kurarak Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri ile Türkçe öğrenilmesini desteklemektedir. Kültür merkezi bünyesinde Türk kültürü ve Türk sanatının tanıtılması amacıyla farklı faaliyetler düzenlenmektedir. Bu sene Bosanska Krupa’daki Preporod ve Bosanska Krupa’daki kültür merkezi iş birliğiyle Türk sineması ve kültürü severler için ücretsiz Türk filmi gösterimleri düzenledik. Bu, yerel kurumlarla iş birliğimizin başlangıcıdır. Daha önce planladığımız faaliyetleri de önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz.”

Bosanska Krupa’daki Preporod ve kültür merkezi temsilcileri de Saraybosna YEE temsilcileriyle yapılan iş birliğinden memnuniyetlerini dile getirdi.

 

Diğer Etkinlikler

Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından hazırlanan "Bizden İçeri Kıbrıs" belgeselinin...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 7 Mart 2024 tarihinde, yetenekli ve ödüllü yönetmen Merve Çirişoğlu'nun çarpıcı kısa...

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Uluslararası Sivil Toplumu Destekleme...

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yönetmen Bekir Bülbül'ün "Bir Tutam Karanfil" filmi, Viyana Yunus Emre ...