Seul’de Türkçe Konuşma Yarışması’nın Ödülleri Sahiplerini Buldu

Yazıcı-dostu sürüm

Seul Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Özel Yabancı Diller Eğitim Merkezi (CFL) ve Akdeniz Araştırmaları Enstitüsü iş birliğiyle gerçekleştirilen Güney Kore 3. Ulusal Türkçe Konuşma Yarışması’nın kazananları ödüllerine kavuştu.

T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmesi ve bu özel yılın UNESCO’nun anma yıldönümleri arasına alması münasebetiyle 3. Türkçe Konuşma Yarışması Yunus Emre teması ve “Kore Türkçe Konuşuyor” sloganıyla 3 Aralık 2021 tarihinde çevrim içi olarak düzenlenmişti.

Yarışmanın 21 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşen ödül töreni ise T.C. Seul Büyükelçisi Ersin ERÇİN, Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. In-chul Kim, Büyükelçilik Müsteşarları Ömer Çelikkol, Mert Tokman, HUFS Dekanı Yong-woong Lee, CFL Müdürü Eung Gu Lee, Seul Ticaret Müşaviri Münir Oğuz, Türk Hava Yolları Seul Ofisi Müdürü Mehmet Gürülkan, akademisyenler ve yarışmada dereceye giren öğrencilerin katılımlarıyla HUFS Sky Lounge Salonu’nda gerçekleştirildi.

YARI FİNAL VE FİNALDE KIYASIYA REKABET

Güney Kore’deki Türkçe Bölümü öğrencileri yarışmada başarılı olabilmek adına ilk olarak ön elemelerde, sonrasında da finalde kıyasıya bir rekabet sergiledi. 12 öğrencinin finalde yarışmaya hak kazandığı heyecan dolu etkinlikte adaylar Türkçe becerilerini Yunus Emre’nin hayatı ve edebi kişiliği hakkında konuşmalar yaparak sergiledi.

YARIŞMANIN BÜYÜK ÖDÜLÜ TÜRKİYE SEYAHATİ

Yunus Emre ve Türkçe Yılı’na özel olarak belirlenen konu çerçevesinde yarışmacılar, temel ve yüksek olmak üzere iki kategoride yarıştılar.

Yunus Emre’nin bilgiye ve ilime bakış açısını başarıyla yorumlayan Yeji Kim temel seviyede; onun insanlığa ve sevgiye bakış açısını aktaran Gayeon Han ise yüksek seviyede birinci olarak büyük ödüle ulaşan isimler oldular.

Her iki kategorinin birincileri 2022 yılı içerisinde diledikleri zaman kullanabilecekleri gidiş-dönüş Türkiye uçak biletlerini mutlulukla teslim aldılar.

Temel seviye ikincisi Dabin Kim, üçüncüsü Garam Oh ve yüksek seviye ikincisi Jung Ju-Hyung ve üçüncüsü Ha-Jeong Jo ise elde ettikleri derecelerle çeşitli burs destekleriyle ödüllendirildiler.

YUNUS’UN SESİ BU KEZ KORE’DEN YÜKSELDİ

Ödül merasiminin ardından Haegeum ve Gayageum gibi geleneksel Kore enstrümanları ile Kore’nin geleneksel müziğini icra eden sanatçılarından oluşan bir müzik grubu misafirlere unutulmaz bir müzik ziyafeti verdi.

Yunus Emre’nin klasik Türk müziğinin ünlü bestekârı, udî ve tamburî Selahaddin Pınar tarafından bestelenen “Ben Yürürüm Yâne Yâne” isimli şiirini yeniden yorumlayarak dinleyenlere hoş bir sürpriz yapan Koreli sanatçılar, vefatından 700 yıl sonra Yunus Emre’nin sesine yeniden nefes oldu.

Diğer Etkinlikler

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...