Sırbistan'ın Yeni Pazar Kentinde Geleneksel Türk Okçuluğu Kursu Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Sırbistan’ın Sancak bölgesindeki Yeni Pazar şehrinde 'Geleneksel Türk Okçuluk Kursu' açıldı.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Okçular Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında başlatılan kursun 10 Nisan 2022 tarihindeki açılışını Yunus Emre Enstitüsü Belgrad Türk Kültür Merkezi Koordinatörü Dinser Şahin ve Yeni Pazar Başkonsolosu Başar Başol yaptı. 

Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, Yunus Emre Enstitüsü olarak dünyanın neresinde Türk diline ve kültürüne ilgi varsa orada bulunmanın en büyük hedefleri olduğunu belirterek “Bugün de burada ata sporumuz olan okçuluk kursunu açıyor olmaktan çok mutluyuz.” dedi.

Belgrad’da faaliyet gösteren kursların yanı sıra Yeni Pazar’da okçuluk kursu açarak Sırbistan’da farklı iki noktada hizmet sunduklarını kaydeden Şahin, “İnanıyorum ve temenni ediyorum ki kursiyerlerimiz en iyi şekilde ata sporumuzu öğrenecekler ve katıldıkları yarışmalarda bizlerin göğsünü kabartacaklar.” diye konuştu.

Yeni Pazar Başkonsolosu Başar Başol da “Bölgede Geleneksel Türk Okçuluğuna aşırı bir ilgi var ve Yunus Emre Enstitüsü’niün burada olmasının bu sporun daha düzenli yapılmasına faydalı olacaktır. Biz de gereken desteği sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Diğer Etkinlikler

Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü ve Buenos Aires Özerk Şehir Yönetiminin (CABA) katkılarıyla “19. Müzeler Gecesi” adlı...

Yunus Emre Enstitüsü, Suriye Güvenli Bölge’de bulunan temsilciliklerinin sayısını artırarak Yunus Emre’nin barış...

Yunus Emre Enstitüsü ile Okçular Vakfı iş birliğinde Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümünü anmak, Türk milletinin...

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin eşsiz kültürel ögelerini farklı kıtalara taşıyarak Türk kültürünü dünya çapında ilgi...