Sufi Gecesi

Yazıcı-dostu sürüm

Brüksel Yunus Emre Enstitüsü tarafından desteklenen ve bu yıl 7.si düzenlenen Sufi Night etkinliği 31 Ekim 2015 tarihinde Belçika Kraliyet Güzel Sanatlar Sarayı’nda (BOZAR) gerçekleştirildi.

Gecede sahne alan Türkiye'nin değerli tasavvuf musikisi icracılarından neyzen ve solist Ahmed Şahin, Neyzen Ali Tan ve Tamburi Özer Özel’in oluşturduğu “Ahmed Şahin Trio” müzikseverlere özel bir akşam yaşattı.

Her yıl farklı ülkelerden Sufi müziğinin örneklerinin sergilendiği gecede bu yılki konuklar Fas ve Türkiye’den oldu. Belçikalıların yoğun ilgi gösterdiği programda gecenin açılışını Ahmed Şahin, Ezan-ı Muhammedi okuyarak gerçekleştirdi.

Türk Sufi müziklerinden örneklerin verildiği ‘’Sufi Night’’ festivali, Ahmed Şahin Trio’nun Dede Efendiye ait Ferahfeza Peşrevi, güftesi Hz Pir Mevlana’ya, bestesi Dede Efendiye ait Ferahfeza Ayin-i Şerifi 4.Selamı, Ferahfeza son peşrev ve son yürük Semaisi, Segah Tekbir, Salat-ı Ümmiyye, “Arif ol ayine-i insana bak” isimli Hüzzam ilahi, “Gözüm ki kane boyandı” isimli hüzzam ilahi, Bayati Ayini Şerif, Acemaşiran Saz Semaisi, “Şah-ı Merdan’ın avazı turna derler bir kuştadır” isimli acemkürdi nefes ve Tekke Semaisi ile devam etti.

Program; konserin ardından Khaled Bentounes önderliğinde yapılan Faslı Sufi grubu dinletisi ve Nur Artıran söyleşisiyle son buldu.

Geceye Brüksel Bölgesi Kültür Bakanı Fadila Laanan ve çok sayıda müziksever katıldı.