Suriyeli Öğretmenler İçin Türkçe Eğitim Programı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, yabancı dil olarak Türkçe öğretimi alanında çalışan öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sunmaya devam ediyor.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Suriye Türkmen Meclisi iş birliğiyle Ankara’da “Suriyeli Öğretmenler İçin Türkçe Eğitim Programı” düzenlendi.

Suriye’de Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarıyla terörden arındırılan bölgelerde yürütülen eğitim çalışmaları kapsamında, okullarda ve kurslarda verilen Türkçe derslerinde görevli Suriyeli öğretmenlere yönelik düzenlenen program, açılış töreni ile başladı.  

Programda konuşan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, eğitimin her şartta devam etmesinin önemini vurguladı.

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Dr. Muhammed Vecih Cuma ise Yunus Emre Enstitüsüne ve programa emeği geçenlere teşekkür etti.

Yabancı dil olarak Türkçe öğretimi eğitmen eğitiminin yanı sıra sosyal ve kültürel programların da yer aldığı eğitim programı, 64 Suriyeli öğretmen ve eğitim yöneticisinin katılımıyla düzenleniyor. Eğitim programıyla, bölgedeki Türkçe öğretmenlerinin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve Türkçe öğretiminin veriminin artırılması hedefleniyor. 9 Ağustos’ta sona erecek program sonrası açılacak kurslardan çocuk ve yetişkinlerden oluşan yaklaşık 1.300 öğrencinin yararlanması planlanıyor.