Türk Filmleri Zagreb'de Sinemaseverlerle Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’te ünlü yönetmen Yavuz Turgul'un ''Av Mevsimi'' filmi ile açılışı gerçekleştirilen 8. Türk Film Haftası sona erdi.

Zagreb'in tarihi sinemalarından Avrupa Sineması’nın ev sahipliğinde, 21 Mayıs Salı günü açılışı gerçekleştirilen etkinlikte "Buğday", "Kalandar Soğuğu", "Kardeşim Benim", "Bütün Saadetler Mümkündür", "Rüya", "İftarlık Gazoz", "Sofra Sırları", "Rafadan Tayfa Dehliz Macerası" ve "Ahlat Ağacı" filmleri izleyiciyle buluştu.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katılarıyla Yunus Emre Enstitüsü ve Hırvat-Türk Dostluk Derneği iş birliğinde düzenlenen etkinlik kapsamında “Kalandar Soğuğu” filminin yapımcısı Nermin Aytekin sinemaseverlerle söyleşi gerçekleştirdi.

Film gösteriminin ardından izleyiciyle sohbet eden Nermin Aytekin, filmin yapım aşaması ve çekimi esnasında biriktirdikleri anı ve tecrübeleri izleyiciyle paylaşırken merak edilen soruları da cevapladı.

Sinemaseverlerin ilgiyle takip ettiği “Türk Film Haftası”, farklı dünya şehirlerindeki izleyiciyle buluşmaya devam edecek.