Türkçe Yaz Okulu Öğrencileri Anıtkabir’i Ziyaret Etti

Yazıcı-dostu sürüm

Dünyanın dört bir yanında Yunus Emre Enstitülerinde Türkçe öğrenen öğrenciler arasından seçilen başarılı 100 öğrencinin katıldığı Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu katılımcıları Anıtkabir’e ziyarette bulundu.

Onuncu yılında Ankara merkezli düzenlenen yaz okulu kapsamında, Türkçe derslerinden arta kalan zamanlarda Türk dilini ve kültürünü daha yakından öğrenmek için tarihi ve turisttik gezilere çıkan katılımcılar, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istirahatgâhı Anıtkabir'de ziyaret etti.

Mozole ziyaretinin ardından Anıtkabir içerisindeki müzeyi gezen öğrenciler, Anıtkabir Komutanlığında görevli askerlerin nöbet değişimini ise büyük bir ilgiyle izledi.

Dünyanın dört bir yanından katılımcının yer aldığı programa İngiltere’den katılan Pawel Slawski, ziyaret ile ilgili hislerini, “Atatürk’ün bütün hayatını kitaplardan ve belgesellerden öğrendim. Atatürk’ün hayatı beni çok etkiledi ve Atatürk’ün hayatını konu alan master tezi hazırladım. Tanıdığım herkese Atatürk’ün hayatını ve almış olduğu kararları okumasını, öğrenmesini tavsiye ediyorum.” sözleri ile dile getirdi.