"Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminin Bugünü ve Yarını Sempozyumu" Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın farklı coğrafyalarında Türkçenin uluslararası standartlarda ve bilimsel yöntemler ışığında öğretilmesi için yurt içinde ve yurt dışında yabancı dil olarak Türkçe öğretimi alanında bilimsel toplantılar düzenlemeye ve alan uzmanlarını bir araya getirmeye devam ediyor.

Yunus Emre Enstitüsü, Türk Dil Kurumu ve Batman Belediyesi iş birliğiyle Batman Üniversitesinin ev sahipliğinde “Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminin Bugünü ve Yarını Sempozyumu” düzenlendi.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonunda 7-9 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen sempozyuma çevrim içi olarak katılan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş bir konuşma gerçekleştirdi.

“DÜNYAYA ANLATACAĞIMIZ BİR HİKÂYEMİZ VAR”

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş yaptığı konuşmada, “Dünyaya anlatacağımız bir hikâyemiz var. Önümüzdeki yüzyılda gerek kendi gönül coğrafyamızda gerekse dünyanın farklı coğrafyalarında Türkçeyi ve Türk kültürünü tanıtarak Türk milletinin, insanlık için neler sunabileceğini göstermemiz gerekiyor. İnsanlarla bağ kurma aracı olarak dilimiz en önemli iletişim araçlarından biri. Bu yüzden dil öğretimini en iyi şekilde yapmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, konuşmasında yabancılara Türkçe öğretiminin özellikle Yunus Emre Enstitüsü tarafından yurt dışında yürütülen faaliyetlerin de katkılarıyla en önemli istihdam alanlarından biri hâline geldiğini söyledi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “Yurt dışında kurduğu Kültür Merkezleriyle yabancılara Türkçe öğretiminin yanı sıra ülkemizin tanıtımı amacıyla kültürel ve sanatsal faaliyetler düzenleyen ve aynı zamanda bilimsel çalışmalara destek veren Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerimizi sunarız.” diye konuştu.

Diğer Etkinlikler

Meksika'nın başkenti Mexico City'de Yunus Emre Enstitüsü (YEE) koordinesinde "Türkiye-Meksika Medya...

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da, Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türk ve Sırp gazetecilerin bir...

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ile Priştine Yunus Emre Enstitüsü (YEE) iş birliğinde Kosova’nın başkenti...

Yunus Emre Enstitüsü, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılında dünyanın dört bir yanında Türkçeye gösterilen yoğun...