Yunus Emre Enstitüsü İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali’nde

Yazıcı-dostu sürüm

Bu yıl sekizincisi düzenlenen İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali’nin (İTEF 2016) açılış töreni 9 Mayıs’da İstanbul’da bulunan Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezinde yapıldı.08-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenen festivalin bu yılki teması “Şehir ve Sesler” olarak belirlendi.

Kitapları 36 dile çevrilen Tanpınar’ın adını taşıyan festival kapsamında “Yabacı Yazarlar Okullarda” başlıklı programın yanı sıra dijital edebiyat, şiir, öykü etkinlikleri, yazar okumaları, söyleşiler, müzik dinletileri, edebiyat panelleri gibi çeşitli etkinlikler halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

Bu etkinlikler arasında bulunan ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından desteklenen Profesyonel Buluşmalar – Fellowship Programı çerçevesinde yabancı yayıncılık profesyonelleri dört gün boyunca İstanbul’daki yayınevlerini ziyaret ederek Türkiye yayıncılık dünyasını ve Türkçeden diğer dillere çevrilebilecek kitapları yakından tanıma şansı elde ettiler.

Festival; Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi, “Beş Şehir’i Yeniden” okumak başlıklı özel bir etkinliğe de ev sahipliği yaparken açılışa yerli ve yabancı birçok yazar, yayınevi sahibi, editör ve çevirmen katıldı. Festivalin açılış konuşmasını ise İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın ile Kalem Kültür Derneği Başkanı Mehmet Demirtaş yaptı.  Demirtaş festivale verdiği desteklerden ötürü Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerini sundu.

İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali, Türk kültürü ve edebiyatının dışa açılması yönünde önemli roller oynuyor.