Yunus Emre Enstitüsü, Türk Kültürünün Kapılarını Saraybosnalılara Açtı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün yurt dışında açılan ilk temsilciliği olan Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü, Türk kültürünü ve Türkçeyi geniş kitlelere tanıtmaya yönelik faaliyetler düzenlemeye devam ediyor.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından “Açık Kapı Günü” adlı bir dizi etkinliğin yer aldığı program düzenlendi.

Enstitüde gerçekleştirilen programda, gelecek hafta Saraybosna’da başlayacak olan Türkçe kursları hakkında bilgi verildi.

Programda, geleneksel Türk sanatlarından ebru ve tezhip sanatlarının uygulamalı olarak gösterilmesinin yanı sıra Türk mutfağının lezzetleri Saraybosnalılarla buluşturuldu.

Bosna Hersek Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mehmet Akif Yaman, yaptığı açıklamada Enstitünün misyonuna ve vizyonuna değindi.

Koordinatör Yaman, 70’e yakın ülkede bulunan 90’a yakın temsilcilikle Yunus Emre Enstitüsünün yurt dışında geniş bir coğrafyada faaliyet gösterdiğini vurgulayarak “Saraybosna’nın Enstitünün yurt dışında kurulan ilk temsilciliği olduğunu her serfinde gururla ifade ediyoruz. Türk kültürünü tanıtmak amacıyla her yıl çok sayıda önemli proje ve faaliyet gerçekleştiriyoruz. Gelecek hafta başlayacak olan Türkçe kurslarını anlatmak ve Enstitümüzün Bosna Hersek genelinde yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulunmak amacıyla bu faaliyetimizi gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

Programa katılan Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Faruk Berat Akçeşme ise Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB), dünyanın dört bir yanından uluslararası öğrencilere Türkiye’de yükseköğrenim imkânı sunan “Türkiye Bursları”nı tanıttı.

 

Diğer Etkinlikler

Londra Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde, ünlü Türk mutfak uzmanı Özlem Warren'in yeni yemek kitabı "SEBZE: Türk...

Batum’un kalbinde, Türk ve Gürcü sanatçıların elinden çıkan eşsiz eserlerin sergilendiği bir etkinlik düzenlendi. Türk...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Yunus Emre Enstitüsünde (YEE), 27 Mart 2024 tarihinde Bosna...