Yunus Emre ve Meister Eckhart Birlikte Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Köln Yunus Emre Enstitüsü, aynı dönemde düşünceleriyle bulundukları topluma ve dünyaya ışık tutan tasavvuf ve halk şairimiz Yunus Emre ile Alman teolog Meister Eckhart'ı anmak için bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte iki şahsiyetin sevgi kavramı üzerine düşünceleri konuşuldu. 

Köln Yunus Emre Enstitüsü tarafından 2021 Yunus Emre Yılı kapsamında yapılan çevrim içi etkinlikte Yunus Emre ve Meister Eckhart birlikte anıldı. İslam ve Hristiyanlık tasavvufunda sevgi konulu etkinlik Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği iş birliğinde gerçekleştirildi.

Moderasyonunu İpek Sirena Krutsch'un üstlendiği etkinliğe Köln Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Thomas Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Andreas Speer ve Viyana Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Takım konuk oldu.

Etkinlikte aynı dönemde (13-14. yüzyıl) yaşayan tasavvuf ve halk şairimiz Yunus Emre ile Alman teolog Meister Eckhart'ın hayatlarına değinildi. 18 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşen etkinlikte iki şahsiyetin sevgi kavramı üzerine görüşleri ele alındı. Genel olarak İslam ve Hristiyanlık tasavvuf geleneğine ışık tutuldu.

Prof. Dr. Speer, Eckhart’ın sevgi anlayışından bahsederken tarihte farklı kültürlere mensup önemli şahsiyetlerin, birbirini tanımadan benzer görüşlerle insanlığa ışık tutuğunu söyledi.  Prof. Dr. Takım ise Yunus Emre‘nin Türkçe şiirleri ile milletleri ve tarihleri birbirine yaklaştıran önemli bir kaynak olduğunu vurguladı.

Etkinliğe aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz:

Yunus Emre Enstitüsü YouTube Kanalı

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), "Türk Dünyasının Kültürel Mirası Gagavuz Diyarı" projesini "Dede Korkut" ve...

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün...

Yunus Emre Enstitüsü, küresel düzeyde Türk kültürünü, sanatını ve dilini tanıtmak ve bu alanlardaki uluslararası...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde Senegal'de iftar programı düzenledi....