Zagreb’de Türkiye Rüzgârı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından her yıl farklı bir tema ile gerçekleştirilen “Türkiye Haftası” etkinlikleri bu yıl Göbeklitepe yılı kapsamında ‘Göbeklitepe: İnsan ve Hayat’ ana temasıyla düzenleniyor. Etkinliğin ikinci durağı Hırvatistan olacak.

Zagreb’in tarihî ve önemli mekânlarında 15-18 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Türkiye Haftası” kapsamında söyleşiler, sergiler, konser ve atölye çalışmaları ile Türkiye’nin kültürel ve sanatsal birikimi Zagreblilerle paylaşılacak.

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de gerçekleştirilecek etkinlikler Zagreb Arkeoloji Müzesinde Göbeklitepe Kazı Heyeti Başkanı Celal Uludağ tarafından verilecek Göbeklitepe Konferansı ile başlayacak. Konferans sonrasında Göbeklitepe’nin geçmişten günümüze yolculuğunun anlatıldığı fotoğraf sergisi “Arkeoloji Müzesi”nde açılacak.

Hafta kapsamında ünlü şef Ali Açıkgül ile Türk mutfağı etkinlikleri ve atölye çalışmaları; çellist Uğur Işık öncülüğünde Anadolu’dan ezgilerin yer alacağı “Anadolu Ruhu” konseri ve Zagreb Üniversitesinde müzik ustalık sınıfı; Kazı Heyeti Başkanı Celal Uludağ’ın akademisyenlerle bir araya gelerek Göbeklitepe’yi konuşacağı Zagreb Arkeoloji Enstitüsündeki söyleşisi; sanatçı Sibel Sevim’in “Anadolu Seramik Sanatı” sergisi ve atölye çalışmaları; Güneydoğu Anadolu Bölgesi Fotoğraf Sergisi ve Göbeklitepe Sergisi gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. Geleneksel sunumlar eşliğinde Türk lezzetleri, Türk şerbetleri ve Türk kahvesi ikramları da yer alacak.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından 15-18 Mayıs 2019 tarihleri arasında Zagreb Arkeoloji Müzesi, Zagreb Üniversitesi Müzik Akademisi, Zagreb Etnografya Müzesi, Hırvatistan Arkeoloji Enstitüsü gibi önemli mekânlarda birçok etkinliğe yer verilecek “Türkiye Haftası”, Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçiliği himayelerinde, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, GAP Bölge Kalınma İdaresi Başkanlığı, Doğuş Grubu, Kentbank, Türk Hava Yolları, Zagreb Arkeoloji Müzesi, Zagreb Etnografya Müzesi ve Zagreb Üniversitesi gibi kurumlarla iş birliğinde gerçekleştirilecek.

Yıl boyunca düzenlenecek “Türkiye Haftası” etkinlikleri Rusya St. Petersburg, Arnavutluk-Tiran, İspanya-Madrid, Sırbistan-Belgrad, Tunus-Tunus ve Lübnan-Beyrut’ta gerçekleşmeye devam edecek.