2015 Türkçe Yaz Okulu Devam Ediyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Türkçe Yaz Okulu programı, dünyanın farklı ülkelerinden Türkiye'ye eğitim için gelen 500 öğrenciyi Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde ağırlıyor.

 

Öğrencilerin yalnız Türkçeyi değil, Türkiye'yi ve Türk kültürünü de öğrenmelerini amaçlayan 2015 Türkçe Yaz Okulu, 27 Temmuz Pazartesi günü Denizli’de bulunan Pamukkale Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Türkçe Öğretim ve Uygulama Merkezi (TÖMER) ortaklığında başladı.

Pamukkale Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü arasında yapılan işbirliği çerçevesinde 27 Temmuzda PAÜ Turuncu Salonda düzenlenen yemekte; Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. Şaban Çobanoğlu, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, PADAM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sarıca, senato üyeleri ile yabancı öğrenciler bir araya geldi. 

Pamukkale Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Çobanoğlu, PAÜ’nün çok gelişmiş bir üniversite ve Türkiye adına iftihar edilecek bir konumda olduğunu belirtti. Başkan Yardımcısı konuşmasında ilerde de bu üniversiteyle işbirliği yapmaya devam edeceklerini söyleyerek Enstitünün dil,  kültür ve sanat faaliyetleri ile projeleri hakkında bilgiler verdi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise, 2012 yılından itibaren Yunus Emre Enstitüsü ile işbirliği yaptıklarını belirterek, bu süre zarfında uluslararası katılımlı organizasyonlar düzenlediklerini kaydetti. Enstitünün Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar faaliyetlerinin olduğu ve bu ülkelerde açtığı merkezlerle kültürel mirası işleme konusunda gereken misyonu yerine getirdiğini; bu amaca katkı koymak amacıyla PAÜ olarak bu birliğin içinde yer aldıklarını dile getirdi.

Aynı gün ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Acat, ESOGÜ TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hilmi Demiral, Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ebubekir Ceylan ve Satın Alma Müdürü Sayın Ramazan Yılmaz’ın katılımları ile ESOGÜ Kütüphanesi'nde düzenlenen fotoğraf sergisiyle başlayan açılış organizasyonu, öğrencilere verilen akşam yemeği ile devam etti.

Kurdele kesimi esnasında konuşma yapan Rektör Gönen; bu ortaklığın Eskişehir'e hayırlı olmasını ve ülkeler arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmesini diledi. Doç. Dr. Ceylan ise, 10 ülkeden 33 öğrencinin ESOGÜ tarafından misafir edilecek olmasının, hem üniversiteyi, hem de öğrenci şehri Eskişehir'e daha uluslararası bir boyut kazandıracağını belirtti.

Program gereği; öğlene kadar Türkçe dersi alıp, öğleden sonra kültür turları yapan öğrenciler, geçen yılların Yaz Okulu fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezerek açılışı sonlandırdılar.

28 Temmuz Salı günü Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Malatya İnönü Üniversitesi ve Sakarya’da bulunan Sakarya Üniversitesinde, 29 Temmuz Çarşamba günü Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve İzmit Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan törenlerle açılış ayağını tamamlayan 2015 Türkçe Yaz Okulu; 22 Ağustos 2015’te son bulacak.