Arnavut Oyuncu Nik Xhelilaj Sevenleriyle Bir Araya Geldi

Yazıcı-dostu sürüm

Tiran, Priştine, Prizren ve İpek Yunus Emre Enstitülerinin iş birliğiyle düzenlenen Yunus Emre Buluşmalarına, Türkiye'de adını Kayıp Şehir dizisiyle duyuran Nik Xhelilaj konuk oldu. Ünlü oyuncu sanat kariyerinden ve Türkiye'deki serüveninden bahsetti. 

Tiran Yunus Emre Enstitüsü’nün düzenlediği geleneksel “Yunus Emre Buluşmaları” dijital mecrada devam ediyor. Priştine, Prizren ve İpek Yunus Emre Enstitüleri'nin iş birliğiyle 24 Nisan Cumartesi günü saat 18.00’de gerçekleşen programın konuğu ünlü oyuncu Nik Xhelilaj oldu. Etkinliği Arnavutluk kanallarının sevilen sunucusu Evi Reçi yönetti.

Xhelilaj, birçok dizi ve filmdeki başarılı oyunculuğuyla Arnavutluk, Almanya, ve özellikle Türkiye’de dikkat çekiyor. Oyuncu, söyleşide Prag’da çekimleri gerçekleşen “Bayan Schneider'ın Üzüntüsü” filmiyle kariyerine başladığını fakat yurt dışındaki birçok ülkeye ulaşmasını sağlayan filminin “The Albanian” (Arnavut) olduğunu ifade etti.

OYUNCULUK KARİYERİ İÇİN EMEK, CESEARET VE ISRAR ŞART

Pandemi sürecini Berlin ve İstanbul’da geçirdiğini söyleyen Nik Xhelilaj, oyunculuk hayatıyla ilgili merak edilen sorulara cevap verdi. Oyunculuk kariyerinde isteğin, emeğin, cesaretin ve ısrarın bu alanda çok önemli olduğunu vurguladı.

"KENDİMİ TÜRK GİBİ HİSSEDİYORUM"

Programda, Priştine’den Ajten Ajeti Sedreni “Oynadığınız dizide hangi rol sizde unutulmaz izler bıraktı? Türk Dizileri kariyer hayatınızı nasıl etkiledi?” sorularına Xhelilaj şöyle cevap verdi:

 “Kayıp Şehir dizisinde oynadığım rol hayatımda güzel izler bıraktı. Türk dizileri profesyonel hayatımda kamera ve set ile daha çok tecrübe kazanmam açısından önemliydi. Birinci diziden sonra teklifler de gelmeye başladı. Ayrıca özel hayatımda da çok güzel arkadaşlar edindim. İstanbul’u çok seviyorum ve kendimi Türk gibi hissediyorum.”

Xhelilaj ayrıca bu sene Tiran Yunus Emre Enstitüsü öğrencileri ile birlikte bir araya gelebileceğini de belirtti.

Türkçe kursiyerlerinin sorularıyla son bulan etkinliği binlerce kişi takip etti.

Diğer Etkinlikler

Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından hazırlanan "Bizden İçeri Kıbrıs" belgeselinin...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 7 Mart 2024 tarihinde, yetenekli ve ödüllü yönetmen Merve Çirişoğlu'nun çarpıcı kısa...

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Uluslararası Sivil Toplumu Destekleme...

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yönetmen Bekir Bülbül'ün "Bir Tutam Karanfil" filmi, Viyana Yunus Emre ...