Bakü’de “Sevda Mecburi İstikamet” Filminin Gala Gecesi Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Bakü Yunus Emre Enstitüsü, Azerbaycan genelinde gerçekleştirdiği büyük çaplı faaliyetlerle Türk sinemasının nitelikli eserlerini geniş kitlelerle buluşturmaya ve Türkiye’nin film endüstrisini Azerbaycan’a taşımaya devam ediyor.

Bakü Yunus Emre Enstitüsünün girişimleriyle, senaristliğini ve yönetmenliğini Çağan Irmak’ın üstelendiği, başrollerinde Selçuk Yöntem, Selin Şekerci, Kubilay Aka, Elif Ceren Balıkçı ve Günay Karacaoğlu gibi değerli isimlerin yer aldığı “Sevda Mecburi İstikamet” adlı film, Azerbaycan’da vizyona girdi.

Bakü Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla ve Park Cinema Flame Towers ev sahipliğinde 19 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilen ve Azerbaycanlı sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği gala gecesine filmin başrol oyuncuları Selçuk Yöntem, Kubilay Aka ve Selin Şekerci iştirak etti.

Filmi Azerbaycanlı sinemaseverle birlikte seyretmek için Bakü’ye geldiklerini ve kendilerini bu şehirde âdeta evlerinde hissettiklerini belirten Selçuk Yöntem, “Bakü’ye üçüncü kez geliyorum. İlk defa 1992 yılında devlet tiyatrosunda bir tiyatro oyunu için geldim daha sonra 2019’da ve bugün ise Sevda Mecburi İstikamet filminin gala gecesi için geldim.” dedi.

“KARDEŞLİĞİMİZİ GÖRDÜM”

Kubilay Aka, Azerbaycan’ı ilk kez ziyaret ettiğini belirterek, Azerbaycan’a ilişkin izlenimlerini şu sözlerle ifade etti:

“Bakü’de dolaşırken şaşırdım. Her şey üst düzeyde, çok güzel bir ülke tanıdım. Şehrin mimarisinden insanımıza ve yüreğimize kadar kardeşliğimizi gördüm. Bunu ilk kez gördüm ve çok mutluyum. Bakü’yü ziyaret etmek için fazla zamanım olmadı. Ama bir dahaki sefere bir haftalığına buraya tekrar gelmek istiyorum. Bakü dışında başka şehirleri de görmek isterim.”

Azerbaycan halkının kendilerine sıcak bir karşılamayla ilgi gösterdiğini ifade eden Selin Şekerci ise, “Bakü’ye geldiğimde ülkeme gelmiş gibi hissediyorum. Filmimizi umarım beğenirsiniz. Bizim için çok değerli.” dedi.

BİR BABA İLE KIZIN YARIM KALAN HİKÂYESİ

Sevda Mecburi İstikamet adlı filmde, 1970’li yıllardan 2000’li yıllara uzanan bir yol hikâyesi işleniyor. Film, Yeşilçam’da ünlü bir oyuncu olan Selim’in, 4 yaşındayken otizm teşhisi konulan kızıyla yarım kalan hikâyesini, yıllar sonra tamamlamak için çıktığı yolculuğu anlatıyor.

TÜRK FİLM ENDÜSTRİSİNİ AZERBAYCAN’A TAŞIYACAK FAALİYETLERE İMZA ATILACAK

Bakü Yunus Emre Enstitüsü, 2023 yılı boyunca gala, masterclass ve Türk film festivali gibi etkinlikler gerçekleştirerek Azerbaycan’da Türk film endüstrisini destekleyecek faaliyetlere imza atmaya devam edecek.

Enstitü, Türk sinemasının önemli eserlerini başta başkent Bakü olmak üzere Azerbaycan’ın farklı şehirlerinde gösterirken Türk filmlerinin Azerbaycan’da vizyona girmesinde de önemli bir rol üstleniyor.

Diğer Etkinlikler

Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından hazırlanan "Bizden İçeri Kıbrıs" belgeselinin...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 7 Mart 2024 tarihinde, yetenekli ve ödüllü yönetmen Merve Çirişoğlu'nun çarpıcı kısa...

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Uluslararası Sivil Toplumu Destekleme...

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yönetmen Bekir Bülbül'ün "Bir Tutam Karanfil" filmi, Viyana Yunus Emre ...