Beyrut Yunus Emre Enstitüsü, Türk Mutfağının Vazgeçilmez Lezzetlerini "Büyükelçi Eşlerine" Tanıttı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan'da bulunan büyükelçi eşlerine Türk mutfağını tanıtan bir etkinlik düzenledi.

Beyrut Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen etkinliğe, Şili, Brezilya, Avusturya, Bulgaristan, Fransa, Ürdün, Kazakistan, Kore, Azerbaycan, Antigua ve Barbuda'dan büyükelçi eşleri katıldı.

Türk mutfağı tanıtım etkinliğinde, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy'un eşi Esin Ulusoy, hazırlanan yemeklerin tarihçesi ve tarifleri hakkında misafirlere bilgi verdi.

Lübnanlı Türk Şef Yahya Salha tarafından Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan karnıyarık, sebzeli bulgur pilavı, cacık ve un helvası hazırlanarak sunumları gerçekleştirildi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Beyrut Yunus EmreEnstitüsü Koordinatörü Esra Yılmaz, gastro-diplomasinin insanları birleştirici gücünü, yemek aracılığıyla kalplere ve zihinlere ulaşma özelliğini vurguladı.

Türk mutfağının sadece döner ve kebaptan ibaret olmadığını, dünya genelindeki Yunus EmreEnstitüleri aracılığıyla Türk mutfağının özgün lezzetlerinin tanıtıldığını dile getiren Yılmaz, Beyrut'ta da her ay bir yemek atölyesi yaparak Türk mutfağının tanıtımına devam edeceklerini söyledi.

Türk mutfağının lezzetleri büyükelçi eşleri tarafından yoğun ilgiliyle karşılandı.

Diğer Etkinlikler

Londra Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde, ünlü Türk mutfak uzmanı Özlem Warren'in yeni yemek kitabı "SEBZE: Türk...

Fas'taki Rabat Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Sale kentinde özel ihtiyaç sahipleri için iftar programı...

Foynitsa Yunus Emre Enstitüsünde 7 Mart 2024 tarihinde Sabina Daciç'in kaleme aldığı ve geleneksel ev yemekleri ve...

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE), Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlediği etkinliğe katılan siyasetçiler...