Çanakkale Şehitleri Nijerya’da Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Nijerya’da “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 108. yıl dönümü münasebetiyle tören düzenlendi.

Abuja Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliği yaptığı programa, T.C. Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Abuja Yunus Emre Enstitüsü Koordinatör Vekili Aziz Çetin, büyükelçilik personeli, Nijerya’da faaliyet gösteren Türk kurumlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

T.C. Abuja Büyükelçisi Bayraktar, programda gerçekleştirdiği protokol konuşmalarında, Türkiye’de meydana gelen depremin maddi ve manevi olarak büyük bir yıkıma yol açtığını belirtti.

“ÇANAKKALE ZAFERİ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KURULUŞUNA GİDEN YOLDA ÇOK ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASINI VE KİLOMETRE TAŞINI OLUŞTURMUŞTUR”

Büyükelçi Bayraktar, “Milletimiz güçlüdür, zorlu badirelerin üstesinden gelmeyi her zaman bilmiştir, tıpkı Çanakkale Zaferi’ndeki gibi. ‘Çanakkale geçilmez’ sözüyle tarihe nakşedilen ve tarihte eşine az rastlanır kahramanlık destanlarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, bir yandan destansı bir mücadeleyi ve zaferi ifade ederken diğer yandan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda çok önemli bir dönüm noktasını ve kilometre taşını oluşturmuştur.” ifadelerini kullandı.

Bayraktar, Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin mücadeleci ve asil ruhunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Program, Nijeryalı Zunnurayn Abdul-Wahab’ın Mehmet Akif Ersoy’un “Birlik” adlı şiiri okumasıyla sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Mogadişu Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya...

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Yunus Emre Enstitüsü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Güney Afrika’nın Johannesburg ve...