Geleceğin Iraklı Türkologları, Karabük Üniversitesinde Yetişiyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün destekleriyle Karabük Üniversitesinde düzenlenen “Erbil Türkoloji Yaz Okulu” programına katılan öğrenciler, Türkçelerini geliştirirken Türkiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmeye devam ediyor.

Türkiye’yi ilk defa ziyaret eden Iraklı 20 Türkolog adayı, alanlarıyla ilgili akademik dersler ve seminerlerin yanı sıra sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle Türk kültürünü, tarihini, sanatını, gelenek ve göreneklerini yakından tanımak üzere şehir gezilerine çıkıyor.

Erbil Selahaddin Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde öğrenim gören 20 öğrenci, 1 Temmuz’da başlayan program kapsamında Safranbolu’da Bulak Mencilis Mağarası, Amasra Kalesi, Saklı Cennet Taş Değirmen, Tarihi Safranbolu Eski Çarşısında Türkiye’nin doğal ve tarihi güzelliklerini keşfetmenin yanı sıra Amasra’da Tarihi Kuş Kayası, Amasra Kalesi, Kemere Köprüsü, Mendirek ve Direkli Kaya gezileri ile kentin kültürel dokusunu yakından tanırken, Tavşan Adası ve Boztepe adasını tekneden seyretmenin keyfini yaşadılar.

Zonguldak ilimizin 80 kilometrelik sahil şeridine sahip Karadeniz Ereğli ilçesinde doğal güzelliklerin tadını çıkaran Iraklı öğrenciler, Gazi Alemdar Gemi Müzesinde, Kurtuluş Savaşı sırasında Karadeniz Ereğli halkının mücadelesi hakkında bilgi edinirken tarihe de tanıklık etti.

Türk kültürünü dokunarak tanımaları amacıyla atölye çalışmalarıyla zenginleştirilen programda Türk sanatlarını da deneyimleyen geleceğin Türkologları, 30 Temmuz 2019 tarihinde düzenlenecek kapanış programı ile ülkemize veda edecek.