Güney Afrika'da Türk Mutfağı Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinde Türk mutfağı tanıtım etkinliği düzenledi.

Rosebank Capsicum Culinary Stüdyosu'nda 16 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen organizasyonda, yüzlerce Güney Afrikalıya geleneksel Türk mutfağından lezzetler sunuldu.

Etkinlikte, Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş ve Büyükelçilik yetkilileriyle Kazakistan, Azerbaycan ve Irak'ın Pretorya Büyükelçileri de hazır bulundu.

Büyükelçi Kandaş, burada yaptığı konuşmada, Güney Afrikalılara Türk mutfağının zengin çeşitliliğini ve kökenlerini anlattı.

Kandaş, gastronomi diplomasisinin Türkiye-Güney Afrika ilişkileri açısından önemine değindi.

JOHANNESBURG’DA TÜRK GASTRONOMİ OKULU AÇILACAK

Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü ve Türk Kültür Merkezi Koordinatörü Abdülaziz Yiğit, , Güney Afrikalıların Türk mutfağına ve etkinliğe ilgi göstermelerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yiğit, Güney Afrikalılardan gelen yoğun talep doğrultusunda burada Türk gastronomi okulu açılmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Etkinlikte, katılımcılara Türk lezzetlerinden ayran aşı çorbası, hünkarbeğendi, kısır ve lokma tanıtılırken, Türk kahvesi, dolma ve baklava da ikram edildi.

 

Diğer Etkinlikler

Londra Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde, ünlü Türk mutfak uzmanı Özlem Warren'in yeni yemek kitabı "SEBZE: Türk...

Fas'taki Rabat Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Sale kentinde özel ihtiyaç sahipleri için iftar programı...

Foynitsa Yunus Emre Enstitüsünde 7 Mart 2024 tarihinde Sabina Daciç'in kaleme aldığı ve geleneksel ev yemekleri ve...

Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan'da bulunan büyükelçi eşlerine Türk...