İspanya'da Türk Müziği ve Flamenko Gecesi

Yazıcı-dostu sürüm

Flamenko sanatçısı Berk Gürman 5 Şubat Cumartesi günü El Ejido’da unutulmaz bir konser verdi. Endülüs bölgesine bağlı El Ejido Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Türkiye’nin Madrid Büyükelçiliği, Madrid Yunus Emre Enstitüsü ile La Loma Blanca iş birliğinde gerçekleştirilen konserde Gürman, Türkçe ve İspanyolca şarkılarla flamenkonun insanların sevinç, aşk, keder gibi duygularını en derin bir şekilde ifade ettikleri evrensel bir müzik olduğunu vurguladı.

ANADOLU, RUMELİ VE AZERİ TÜRKÜLERİ BU KONSERDE

Konserde “Selanik Türküsü”, "Bülbülüm Altın Kafeste", "Tarla Kızları", "Akşam Mahnısı", "Uykuda mısın Sevgili Yârim" gibi Türk halk müziğinin Anadolu ve Rumeli gibi çeşitli bölgelerine ve Azerî halk müziğine ait eşsiz yapıtlarını seslendiren Gürman repertuarında ayrıca Sezen Aksu’nun “Vazgeçtim”, Fikret Kızılok’un “Gönül” gibi Türk müziğinin unutulmazları arasına giren parçalarına da yer verdi.

ORHAN VELİ VE YAŞAR KEMAL’İN ŞİİRLERİNİ DE BESTELEDİ

Kısa bir süre önce bestelediği Orhan Veli’nin “Anlatamıyorum’” isimli şiiri ile Yaşar Kemal’in “Mapushane İçinde Üç Ağaç İncir” adlı şiirlerini seslendiren Gürman’ın repertuvarında ayrıca fandango, bulerias ve tangos gibi flamenko formlarında çok sayıda İspanyolca eserler de yer aldı.

Yaşar Kemal ve Orhan Kemal’in birer şiirini besteleyip ilk kez bu konserde okuyan Gürman’ın, söylediği şarkıların Türk müziği ve kültürüyle ilgili yönleri hakkında bazı bilgi ve anekdotlar paylaştığı konsere El Ejidolular büyük ilgi gösterdi.

Türkiye’nin Granada Fahri Konsolosu Omar Fernández’in de dinlediği konser öncesinde dinleyicilere Madrid Yunus Emre Enstitüsü tarafından lokum ikram edildi.

 

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Belçika'nın başkenti Brüksel'de 25-27 Nisan 2024 tarihlerinde  ...

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...