Moskova’da Açık Hava Nostaljik Türk Sineması Günleri

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Moskova Büyükelçiliği, Rus-Türk İş Adamları Birliği ve Moskova Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle 23-24 Temmuz 2022 tarihlerinde Enstitü bahçesinde Açık Hava Nostaljik Türk Sineması Günleri etkinliği düzenlendi.

Etkinliğin temasına uygun şekilde süslenen ve gösterilen filmlerin içeriğine ait bir de fotoğraf sergisinin yer aldığı Enstitü bahçesi birbirinden renkli anlara ev sahipliği yaptı. Etkinliğin açılış konuşmalarını T.C. Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Moskova Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ferhat Tamkoç ve Rus-Türk İş Adamları Birliği Başkanı Sabahattin Yavuz gerçekleştirdi.

Açık Hava Türk Sineması Günleri’nin ilk akşamında yönetmen Ömer Faruk Sorak’tan Aşk Tesadüfleri Sever adlı filmin gösterildiği etkinliğe katılan misafirler, özellikle açık hava sinema keyfini tatlandıran geleneksel Türk lezzetlerinden Kahramanmaraş dondurması, simit, patlamış mısır ve gazoz eşliğinde filmin tadını çıkardılar. Etkinliğin ikinci gününde  ise Cengiz Aytmatov’un unutulmaz eserinden Atıf Yılmaz’ın yönetmenliğiyle Türk sinemasının klasikleri arasında yer alan “Selvi Boylum Al Yazmalım” ikramlar eşliğinde izleyiciyle buluşturuldu.

Diğer Etkinlikler

Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından hazırlanan "Bizden İçeri Kıbrıs" belgeselinin...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 7 Mart 2024 tarihinde, yetenekli ve ödüllü yönetmen Merve Çirişoğlu'nun çarpıcı kısa...

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Uluslararası Sivil Toplumu Destekleme...

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yönetmen Bekir Bülbül'ün "Bir Tutam Karanfil" filmi, Viyana Yunus Emre ...