Pekin’de “Bir Tutam Renk Atölyesi”

Yazıcı-dostu sürüm

Çin'de Türk dilini ve kültürünü tanıtmak için faaliyetler düzenleyen Pekin Yunus Emre Enstitüsü, 28 Şubat 2022 tarihinde Pekin’de yaşayan yabancı ülke askeri ataşe eşlerinin katılımıyla renkli bir faaliyete imza attı. 30 ülkeden katılımcının yer aldığı etkinlikte 2 ayrı sınıf oluşturuldu.  Büyük ilgiyle karşılanan boyama atölyesinde Türk geleneksel el sanatlarından ebru sanatında yer alan desenlerden esinlenilen birbirinden renkli çalışmalar ortaya kondu.

SANAT ETKİNLİĞİNDE TÜRK KÜLTÜRÜ TANITILDI

Pekin’de yaşayan Türk sanatçı Ayşe Emel Gümüş, katılımcılara özel bir atölye düzenledi. Gümüş, atölye çalışmasında verdiği boyama dersi  sırasında katılımcılara ebru desenlerinin farklı nesnelere fırçalar yardımıyla işlenmesinin  inceliklerini öğretti. 

Sanat etkinliği sırasında katılımcılara Türkiye ve Türk kültürü hakkında tanıtıcı bilgilendirilmelerde de bulunuldu.

Etkinliğin ardından konuklara Türk çayı ve kahvesi yanında Türk mutfağına ait birbirinden lezzetli ikramlar sunuldu.

TÜRK GELENEKSEL KIYAFETLERİNİ GİYDİLER

Pekin Yunus Emre Enstitüsünün yanı sıra Pekin Büyükelçiliğimiz askeri ataşe eşlerimizin ev sahipliğinde düzenlenen faaliyet sırasında konuklar Türk kültürüne ait geleneksel kıyafetleri de giydi. Geleneksel kıyafetler hakkında ayrıntılı bilgi edinme fırsatını bulan katılımcılar, giydikleri kıyafetlerle poz vererek yaşadıkları renkli anları ölümsüzleştirdiler. 

Çin’de Türk dilini, kültürünü ve sanatını tanıtmak için birbirinden renkli faaliyetler düzenleyen Pekin Yunus Emre Enstitüsü yakın zamanda gerçekleştireceği yeni faaliyetlere hazırlanıyor. Enstitü, farklı alanlarda el sanatları atölyelerini önümüzdeki haftalarda da farklı gruplara yönelik olarak düzenlemeyi planlıyor.

Diğer Etkinlikler

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri (EUNIC) tarafından düzenlenen EUNIC Müzik...

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Çin'in başkenti Pekin'deki Yunus Emre Enstitüsünde Çinli çocukların katıldığı yaratıcı resim atölyesi...

Türk ve Çinli sanatçılar, Çin'in başkenti Pekin'de iki ülkenin kültürel motiflerini buluşturan eserlerin yer aldığı...