Sırbistanlılar Türk Kültürünün Zenginliklerini Keşfediyorlar

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, yurt dışında temsilciliklerinin bulunduğu ülkelerde Türkçe öğrenen başarılı kursiyerlerini Türkiye’de ağırladığı “Türkçe Yaz Okulu” programlarına 2023 yılında devam ediyor.

Görkemli mimari yapılarından binlerce yıllık mutfak lezzetlerine zengin Türk kültürünün unsurlarını kursiyerlerin yerinde keşfetmeleri ve öğrenmeleri amacıyla Türk kültürüne doğru yolculuğa çıkıldığı Türkçe Yaz Okulu programı, 17-26 Temmuz 2023 tarihleri arasında Manisa Celal Bayar Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Enstitünün Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki temsilciliğinde Türkçe kurslarına katılan farklı yaş ve meslek gruplarından 20’ye yakın kursiyer yaz okulu kapsamında Manisa’ya geldi.

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle Sırbistanlı kursiyerler Türkiye’yi ve Türk kültürünü yakından tanıma imkânına sahip oldular.

Dil ve Kültür Aktarımı Bir Arada

On gün boyunca devam eden ve çok sayıda dil ile kültür etkinliklerinin yer aldığı yaz okulu programında kursiyerler, üniversitenin Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yazma ve konuşma dersleri alarak Türkçe seviyelerini ilerlettiler.

Kursiyerler kültürel programlar çerçevesinde Manisa, Salihli, Kula, Soma, Bergama ve İzmir’e düzenlenen kültür gezileri ile tarihî ve turistik yerleri ziyaret etmenin yanı sıra Türkiye’nin kültürel mirasını yerinde gördüler.

Program kapsamında kursiyerler, Manisa Valisi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve üniversite rektörünü de ziyaret ettiler.

Diğer Etkinlikler

Tiran Yunus Emre Enstitüsü tarafından 28 Haziran - 9 Temmuz tarihleri arasında Türkçe Yaz Okulu programı...